Пт, 2024-03-29, 15:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 13 » Мінський терорист на відео з місця вибуху не схожий на свій фоторобот. ВІДЕО
11:29
Мінський терорист на відео з місця вибуху не схожий на свій фоторобот. ВІДЕО
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Людина, який поклала під лавку в мінському метро сумку з бомбою, не схожа на складений бєларуською міліцією фоторобот, на якому зображено чоловіка з кавказькою зовнішністю, заявило ЗМІ інформоване джерело.

За словами джерела, яке вивчало записи камер спостереження на станції "Жовтнева", зроблені незадовго до теракту 11 квітня, на обличчі чоловіка на фотороботі є щетина, а у господаря сумки її не було. Крім того, у підозрюваного світла шкіра, і зовнішність у нього радше слов'янська або європейська. Як розповіло джерело газеті "КоммерсантЪ", чоловік спокійно підійшов до лавки і поклав під неї сумку, пішов він з місця злочину так само без поспіху.

Нагадаємо, напередодні голова бєларуського КДБ Вадим Зайцев заявив, що у скоєнні теракту підозрюється "молодий чоловік неслов'янської зовнішності". Деякі новинні сайти поширили фоторобот молодика кавказької зовнішності.

Пізніше керівник прес-служби генпрокуратури Петро Кисельов назвав інформацію про те, що бомбу в метро проніс кавказець, "інсинуацією". На думку джерела в силових структурах, фоторобот було складено зі слів свідків, які незадовго до вибуху бачили в метро якогось жителя півдня. Ця людина і стала зі зрозумілих причин підозрюваним.

Тим часом розслідування теракту в Мінську, що забрав життя 12 людей, триває. Напередодні правоохоронні органи відзвітували про перші успіхи. З'ясувалося, що незважаючи на те, що теракту не розкрито, арешти підозрюваних вже почалися.

Влада й опозиція впевнені, що мета теракту - політична. Влада тисне на опозицію

Відповідальність за теракт у Мінську ніхто не взяв, але і влада, й опозиція упевнені, що мета його - політична. Напередодні заступник голови Об'єднаної громадянської партії Бєларусі (ОГП) Ярослав Романчук висловив припущення, що бомбу міг підірвати терорист-одинак.

Політики й експерти продовжують висувати версії щодо організаторів теракту. Влада натякає, що це могли бути опозиціонери. Висловлюються припущення, що бомбу привезли якісь зовнішні вороги, звучать заклики в зв'язку з цим закрити кордон з Росією. Про це, зокрема, заявив екс-кандидат у президенти Бєларусі від партії "Бєларуський народний фронт" (БНФ) Григорій Костусєв.

Деякі опозиційні бєларуські політики відкрито запропонували шукати винних у Росії. На якихось зовнішніх ворогів натякнув і президент Бєларусі Олександр Лукашенко.

На думку опозиціонерів та експертів, влада намагається використати ситуацію для посилення тиску на опозицію й громадянське суспільство, як це було після вибухів 2005 року в Вітебську і 2008 року в Мінську. Як вважають аналітики, нинішня ситуація може принести бонуси режиму Лукашенка - ЄС не стане посилювати санкції щодо Бєларусі, а Росія піде назустріч у питанні виділення кредиту.

Голова аналітичного центру ЕсооМ Сергій Мусієнко, який традиційно озвучує офіційну позицію влади, заявив, що теракт в мінському метро - результат "потурання та зайвого лібералізму влади стосовно опозиції".

Зроблені в день вибуху заяви деяких політиків про те, що влада сама цинічно організувала теракт, щоб відвернути увагу населення від соціально-економічних проблем, він назвав абсурдними. Мусієнко вважає, що терорист завдав удару по владі, оскільки саме стабільність, яку він зруйнував, була головним досягненням Лукашенка.

За словами Мусієнка, тепер опозиція буде накручувати суспільство, "просторікуючи про експорт тероризму з Росії". Експерт упевнений, що тільки опозиції вигідно те, що сталося. Він навіть згадав про початок слухань щодо "бєларуського питання" в Європарламенті і не відкинув наявності зв'язку між цими подіями.

У Мінську пройдуть жалобні заходи та перші похорони загиблих у метро

У бєларуській столиці 13 квітня пройдуть жалобні заходи у зв'язку з терактом у мінському метро 11 квітня, в результаті якого загинули 12 осіб і більш як 190 постраждали.

Міська влада рекомендувала ресторанам, нічним клубам і розважальним закладам змінити свій репертуар, заявив голова Мінміськвиконкому Микола Ладутько. Також будуть переглянуті репертуари театрів та розклад концертів. "Протягом тижня розважальних заходів в Мінську не буде", - сказав Ладутько.

13 квітня також пройдуть перші похорони двох загиблих. 14 квітня запланований похорон ще п'ятьох загиблих.

Мер Мінська Ладутько заявив, що похорони загиблих пройдуть 13-14 квітня, залежно від бажання родичів. Він додав, що похорони буде організовано за кошт міського бюджету. Сім'ям загиблих планується виділити допомогу в розмірі приблизно 10 тис дол в еквіваленті.

Лінія мінського метро, на якій стався вибух, ще не відновила роботу

"Московська" лінія мінського метрополітену, на одній зі станцій якої 11 квітня стався вибух, мала відновити роботу 13 квітня вранці. Але вона так і не запрацювала - на станції "Жовтнева", де стався вибух, до кінця поки що не проведені ремонтні роботи для відновлення руху на першій лінії, заявили в Мінміськвиконкомі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перша лінія запрацює завтра з 5 години ранку", - повідомив 12 квітня в Мінську голова Мінміськвиконкому Микола Ладутько.

Щодо постраждалої від вибуху станції метро "Жовтнева", Ладутько повідомив, що ведуться ремонтні роботи, роботи з наведення порядку.

Він додав, що первинний огляд не показав принципових відхилень в опорних колонах станції. У той же час, за словами Ладутько, на станції ще працюють бригади фахівців, які дадуть остаточний висновок про стан опорних конструкцій.

Мер припустив, що станція "Жовтнева" може бути відкрита для пасажирів 14 квітня о 12.00-14.00. Він також повідомив, що вжито додаткових заходів безпеки на транспорті.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1000 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ