Чт, 2024-04-25, 15:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 29 » Місцевий Пенсійний фонд захопили харківські "чорнобильці"
10:11
Місцевий Пенсійний фонд захопили харківські "чорнобильці"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Харкові група "чорнобильців" захопила приміщення регіонального управління Пенсійного фонду України і оголосила акцію протесту у зв’язку із невиплатами пенсій. Про це повідомив глава міської організації "Союз Чорнобиль Україна" Анатолій Губарєв.

Він розповів, що у п’ятницю, 28 жовтня, у другій половині дня близько 50 "чорнобильців" "спонтанно" зайшли у приміщення Пенсійного фонду, що в будівлі Держпрому, і "не збираються звідти виходити", передає УНІАН.

За його словами, "чорнобильці" висунули вимоги: "отримання гарантій щодо виплати заборгованостей після рішення судів, отримання гарантій з приводу виплати пенсій у повному обсязі як у листопаді - грудні, так і надалі, а також отримання гарантій від прокуратури області щодо порушення кримінальної справи за фактом невиконання судових рішень Пенсійним фондом".

Також Губарєв повідомив, що поблизу будівлі Держпрому у цей час перебуває ще велика група "чорнобильців", які не можуть зайти в приміщення для підтримки протестувальників через те, що двері зачинені і будинок перебуває під охороною.

Губарєв зазначив, що "чорнобильці" вважають мізерними свої пенсії і висловлюють обурення у зв’язку із затримками їх виплат. Він також повідомив, що ця акція не єдина у Харківській області, і настрої протесту наростають.

"Ми домоглися перерахунку пенсій, але їх - поточні - виплачують з боєм. А за попередні місяці нам не хочуть виплачувати заборгованість, яка виникла після перерахунку. Хоча є рішення судів, і суд визнає дії Пенсійного фонду незаконними", - цитує "чорнобильця" "Інтерфакс-Україна".

Заступник начальника Головного управління пенсійного фонду в Харківській області Тетяна Піпченко зазначила, що задовольнити вимоги протестувальників можна лише в міру надходження коштів з держбюджету.

"Кошти, які йдуть на виплату чорнобильцям, - це кошти державного бюджету. Кошти Пенсійного фонду йдуть на виплату пенсій. Тому на сьогоднішній день виплата пенсій, в тому числі і чорнобильців, в повному обсязі проведена. Це кошти державного бюджету, тому для того, щоб виплатити, вони повинні бути закладені в державний бюджет", - сказала Піпченко.

Губарєв запропонував чорнобильцям, покинути ПФ, а з 1 листопада безстроково пікетувати Кабінет міністрів у Києві. Але його пропозиція не знайшла підтримки.

Свої вимоги чорнобильці виклали також співробітникам прокуратури, які приїхали до Пенсійного фонду. Ті пообіцяли розібратися і в разі наявності необхідних підстав порушити кримінальну справу. Зараз чорнобильці як і раніше в будівлі Пенсійного фонду і обіцяють там ночувати.

Зазначимо, що місяць тому воїни-афганці та чорнобильці, що протестували під парламентом проти скасування пільг, знесли огорожу під Верховною Радою і штурмували будівлю. Учасники акції прорвали міліцейський кордон і з криками "Ганьба!" оточили саму будівлю парламенту.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ