Чт, 2024-03-28, 13:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » Львівська міська рада просить суд відмінити акції 22 червня
11:56
Львівська міська рада просить суд відмінити акції 22 червня
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Львівська міська рада подала позов до суду з проханням заборонити проведення акцій 22 червня. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий, якого цитує прес-служба міськради.

"22 червня ми повинні віддати шану тим, хто став жертвою тоталітаризму. 22 червня буде приспущено державні прапори. Звичайно, різні організації пробують проводити провокації. Якщо ми бачимо, що заходи можуть загрожувати безпеці львів’ян, ми звертаємось до суду. Ми вже подали позов до суду", - розповів він, повідомляє "Українська правда".

"Усі, хто хоче прийти і покласти квіти на Пагорб слави, на Монумент чи Марсове поле, звичайно, зможуть це зробити", - уточнив міський глава.

Водночас президія Асоціації єврейських організацій і громад України (Вааду України) переконана, що організації "Євреї проти антисемітизму" та "Євреї проти Гурвіця" не мають морального права говорити від імені євреїв України.

"Одеські громадські організації, які називають себе "Євреї проти антисемітизму" та "Євреї проти Гурвіця", запланували проведення у Львові 22 червня "антифашистського" мітингу. За наявною у нас інформацією, ці організації не представляють ані єврейську громаду України, ані єврейську спільноту Одеси, і не мають жодного морального права говорити від імені євреїв України", - йдеться в заяві.

"Їх провокаційна діяльність, спрямована на дестабілізацію міжетнічних відносин у країні, раніше засуджувалася єврейськими громадськими організаціями Одеси, рабинами, організаціями колишніх в’язнів ґетто і концтаборів, праведниками народів світу, Посольством Держави Ізраїль в Україні", - уточнили в Вааді.

"Більше того, за наявною у нас інформацією, за цими ефемерними структурами стоять інтереси радикальних проросійських угруповань, а керівництво обох Комітетів неодноразово було помічено у відвертій антисемітській пропаганді", - сказано в заяві.

Асоціація єврейських організацій і громад України, що об’єднує 266 організацій з 90 міст, рішуче засуджує спробу використання трагічної дати скорботи і пам’яті в політичних цілях. Ваад підкреслює неприпустимість провокацій цього дня і закликає усі конструктивні державні, міські та громадські сили докласти своїх зусиль задля мінімізації можливих негативних наслідків діяльності провокаторів.

Як повідомлялося раніше, 22 червня єврейські організації Одеси мають намір провести у Львові біля Пагорба Слави антифашистський мітинг і пом'янути євреїв, які загинули в гетто і концтаборах. ВО "Свобода" вимагає цей мітинг заборонити.

Також раніше представники КПУ заявляли про свій намір провести у Львові акції, присвячені 70-річчю початку Великої Вітчизняної війни під червоними прапорами. Намір приїхати в цей день до Львова також висловлював голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, але пізніше заявив, що, напевно, не поїде.

Водночас Львівська міська рада заявляла про намір подати позов до суду про заборону проведення масових акцій громадськими організаціями 22 червня. Крім того, у міськраді вирішили 22 червня розвісити по місту державні прапори із жалобними стрічками.

Нагадаємо, 9 травня після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові сталися зіткнення між представниками націоналістичних сил і представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство". У сутичках постраждали 17 людей. Загалом міліція за цими фактами порушила 5 кримінальних справ.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 920 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ