Пт, 2024-04-19, 20:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 31 » Вартість троянди перевалила за 70 грн - через витрати імпортерів
14:49
Вартість троянди перевалила за 70 грн - через витрати імпортерів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

   На 1 вересня батькам доведеться серйозно розщедритися - квіти дорожчають з кожним днем. Причина не тільки в прийдешньому початку навчального року - митні витрати імпортерів квітів зросли щонайменше в п'ять разів, пише "Комсомольская правда в Украине".

"Одна троянда за 75 гривень?! Ви що, з глузду з'їхали?! Спекулянти!" - зараз таке можна почути мало не біля кожної квітникарки. Люди обурені: квіти за кілька днів подорожчали вдвічі, а то й утричі. Причому троянда за 75 гривень - це ціна не в квітковому бутику і не на Бессарабці, а в одному з підземних переходів.

Троянда завдовжки трохи менше метра обійдеться вам гривень у 50-60. Невеликі трояндочки, сантиметрів 25, нині коштують 8 грн, тоді як два тижні тому за них просили три-п'ять. Продавці пояснюють зростання цін затримкою імпортного товару на митниці.

- Зарубіжні квіти вже півтора тижні простоюють на митниці, товар до нас не йде. Ось і вимушені гасити збитки за рахунок вітчизняних квітів, - розповідає продавщиця в переході біля метро "Святошин".

- А далі дорожчати квіти будуть?

- Звичайно, будуть. Ось дивіться: наша українська троянда. Сьогодні я прошу за одну штуку 30 гривень. Напередодні 1 вересня буде по 50. Причому торгуватися не буду, так що краще одразу беріть, - радить продавець.

Йду углиб переходу. Там мені вдається знайти точку, де, судячи з цін, здирати гроші з батьків не збираються.

- Підходьте! Ось дивіться: трояндочка по 7 гривень. Де ще таку знайдете? - говорить продавщиця, протягуючи мені 30-сантиметрову колючу квітку. - Це наша, українська, свіжа, вчора тільки зрізали! Беріть, не пошкодуєте! - хвалить вона свій товар.

- А чого так дешево? Он сусіди удвічі більше правлять.

- Ну і хай правлять - удвічі більше втратять. А я краще удвічі більше продам!

Якщо не хочете купувати троянди, будь ласка, можна взяти букет хризантеми. Правда, навряд чи це врятує ваш гаманець - одна гілочка обійдеться в 15-20 гривень (залежно від кількості квітів). Щоб набрати букет середньої пухнастості, піде гілок 5-7. Разом, якщо з торгом, готуйте як мінімум сто гривень за такий "віник".

- А чого ж хризантема така дорога? - цікавлюся у продавця.

- Нам хазяїн сказав такі ціни тримати. Ось і тримаємо. Завтра дорожче буде. Гривень п'ять-десять накинемо, - каже молодик.

- Це спеціально під 1 вересня підвищують або справді з квітами якісь проблеми на митниці?

- Проблеми-то є, але це ж імпортні квіти. А хризантеми наші, українські, їм-то чого дорожчати? Та просто здирають з людей гроші, от і все, - відверто каже продавець.

Поряд з хризантемою милують око всіма барвами веселки стрункі гербери.

- Скільки за штучку просите?

- За 15 гривень віддам. Більше десяти штук візьмете - скидочку намалюємо, - обіцяють мені.

На очі потрапляють не менш популярні гвоздики. Махрових красунь продають по вісім гривень за одну! Виходить, що букетик з п'яти гвоздик витягне з кишені щонайменше 40 гривень. А вранці 1 вересня ця сума, як кажуть квіткарі, може зрости удвічі.

А ось на екзотичні квіти, до прикладу, ті ж таки банальні орхідеї, ціни кусаються ще болючіше. Скромний букет духмяних рослин стартує від 200 гривень. За п'ять лілій доведеться викласти мінімум 150 гривень.

Дещо дешевші квіти до 1 вересня можна знайти в Інтернеті.

"Троянда-"сімдесятка" (тобто 70 см завдовжки) у нас коштує 25 гривень. Гвоздик і тюльпанів немає в наявності - розібрали перед школою", - розповідає Ірина, консультант одного з квіткових інтернет-сайтів.

Заходимо на інший сайт. Тут українську троянду завдовжки в 60 сантиметрів продадуть вам за 17 гривень! А ось "вісімдесятка" обійдеться вже в півсотні.

Гілка хризантеми може стати вашою за 12-15 гривень. П'ять квіток блакитного ірису пропонують за 56 гривень. Правда, мережеві продавці радять не "розгойдуватися", а робити замовлення скоріше - квіти розбирають, а ціни можуть піднятися.

"Гвоздик майже не залишилося, коштують вони сім гривень. Тюльпанчики є, але теж мало. Просимо 17 гривень за штучку", - розповідає приємний жіночий голос в трубці.

І наприкінці - бюджетний варіант: купівля квітів у бабусь біля станцій метро і підземних переходів. Старенькі з радістю продадуть букетик з 7-11 айстр за десятку. Можливі і комбіновані букети (айстри, жоржини, чорнобривці) - ціна такого квіткового набору не перевищить 50 гривень. Економія очевидна.

Як повідомлялося, 23 серпня 2009 року у центрі Києва біля Майдану Незалежності закінчено роботу над найбільшим у світі квітковим годинником. Годинниковий механізм на тлі квіткового панно розмістили на схилі біля Жовтневого палацу в переддень річниці Дня Незалежності України.

Для створення годинника "Київзеленбуд" використовував власний квітковий матеріал, а годинниковий механізм було подаровано Києву мерією Единбурга в 2007 році.

Всього знадобилося близько 50 тисяч квітів - по 25 тисяч на сам годинник і на панно площею близько 900 квадратних метрів навколо них. Квіткова композиція складена з вересу, бегоній, хризантем, колеусу і каланхое.

Квітковий матеріал коштує близько 150-200 тисяч грн.

Панно квіткового годинника - найбільше у світі. Діаметр годинника - 19,5 м, діаметр циферблату - 16,5 м, а довжина стрілок - 7 м і 4 м.

Досі найбільший квітковий годинник "збудували" в Ірані, його діаметр - 16 м.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1075 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ