Пт, 2024-04-19, 14:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 25 » Мито на імпорт електромобілів Рада скасувала, але відмовилася скасувати ПДВ і акциз. ВІДЕО
18:57
Мито на імпорт електромобілів Рада скасувала, але відмовилася скасувати ПДВ і акциз. ВІДЕО
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Верховна Рада ухвалила закон, яким звільняються від ввізного мита операції з увезення до України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, передає УНІАН.

"За" ухвалення закону №1674 "Про внесення змін до Закону України "Про Митний тариф України" щодо скасування ввізного мита на електромобілі" проголосували 233 депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, представляючи законопроект у парламенті, сказала з трибуни, що до другого читання проект закону №1674 було внесено зміни, які виключають можливість скасування мита для автомобілів з комбінованим двигуном. Також, за її словами, за допомогою правок з-під дії закону вивели транспортні засоби з електродвигуном, які використовуються для пасажирських перевезень, зокрема таксі.

Верховна Рада відмовилася скасувати ПДВ і акциз на імпорт електромобілів

Верховна Рада не прийняла проект закону, що передбачає тимчасове, до 1 січня 2020 року, звільнення від податку на додану вартість та акцизного збору операцій з ввезення і постачання на митну територію України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

За ухвалення законопроекту №1912 "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування ввезення та постачання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами" за основу і в цілому проголосували 222 депутати за необхідних 226.

Голова парламенту Володимир Гройсман кілька разів проводив сигнальні голосування, однак для повернення законопроекту на розгляд не вистачало голосів. В результаті, депутати 229 голосами підтримали пропозицію Гройсмана відправити проект закону на повторне друге читання.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що ухвалення цього законопроекту, як і попереднього №1674 про скасування мита, має зробити електромобілі доступнішими для українців та істотно розширити відповідний ринок у країні. Як зазначається у пояснювальній записці, цей закон знизить вартість електромобілів на 20%.

Водночас екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник і ряд інших депутатів висловили застереження, що ця норма стане перешкодою для розвитку виробництва електромобілів усередині країни, оскільки для внутрішніх виробників податки не скасовуються. Гройсман запропонував поширити норму про звільнення від податків і на українських виробників. Однак для підтримки законопроекту з урахуванням цієї поправки голосів не вистачило.

Як повідомлялось, Верховна Рада 21 травня прийняла в першому читанні законопроект №1912, що передбачає тимчасове, до 1 січня 2020 року, звільнення від податку на додану вартість та акцизного податку операцій з ввезення на митну територію України і постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, а також законопроект №1674, що пропонує скасувати ввізне мито на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами.

За оцінками Міністерства економічного розвитку, ухвалення цих законопроектів дозволить знизити вартість електромобілів на 28%.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі 18 листопада цього року закликало Верховну Раду ухвалити законопроекти №1674 і №1912, що скасовують податки на імпорт електромобілів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: рада, акциз, імпорт електромобілів, Мито, ПДВ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ