Чт, 2024-04-18, 19:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 15 » Міжетнічні сутички в РФ: у Москві йдуть "вуличні бої", а в Санкт-Петербурзі почалися арешти
21:42
Міжетнічні сутички в РФ: у Москві йдуть "вуличні бої", а в Санкт-Петербурзі почалися арешти
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Дані про сутички між представниками радикальної молоді і вихідцями з Кавказу надходять в середу увечері з різних районів Москви від очевидців і джерел в силових структурах. В той же час в ГУВС столиці запевняють, що ситуація в центрі Москви знаходиться під контролем міліції.

Одна людина постраждала в бійці, що виникла між двома групами молоді в районі станції метро "Парк культури", повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело в медичних кругах.

"У нас є дані поки про одного пораненого. Бригада "Швидкої допомоги" надає йому допомогу", - сказало джерело.

Про кількість учасників інциденту не повідомляється. За словами джерела, до "Парку культури" направлені додаткові сили міліції, зокрема ЗМОП. Він додав, що даних про поранених на площі Київського вокзалу, де в середу планувалися найбільш масштабні "розборки" кавказців і націоналістів, до медиків поки не надходило.

В той же час РИА "Новости" повідомляє, що поширена раніше низкою ЗМІ інформація про бійку на станції метро "Парк культури" в Москві не підтверджується. Журналістам видання співробітники метрополітену повідомили, що якийсь час назад на станції "Парк культури" була група агресивно настроєних уболівальників, яка вийшла з метро і попрямувала у бік станції метро "Фрунзе".

На станції метро "Трет'яковська" сталися зіткнення ЗМОПа і вихідців з Кавказу, передає " Эхо Москвы". За даними РБК, в район метро "Трет'яковська" рухається натовп з кількох сотень вихідців з республік Кавказу. Окремі групи кавказької молоді по 10-15 осіб збираються на вулиці у метро "Новокузнецьк", а також на Великій Татарській вулиці. При цьому міліції немає ні біля метро "Новокузнецьк", ні на П'ятницькій, ні на Великій Татарській вулиці. У мечеті на Великій Татарській вулиці Москви натовп близько 200-300 осіб розійшовся після того, як туди приїхав автобус із ЗМОПОм. Тут перебуває близько 30 бійців ЗМОПу. Сама мечеть на Великій Татарській вулиці зараз закрита.

В той же час з'явилася інформація, що великий натовп агресивно настроєних молодих людей скупчився біля станції метро "Пролетарська" увечері в середу. За словами очевидців, присутні сваряться, п'ють пиво і заважають пройти в метро.

Тим часом в ГУВС Москви не підтверджують дані ЗМІ про сутички кавказців з націоналістами і силовиками в різних частинах столиці в середу. Про це заявив офіційний представник столичної міліції Віктор Бірюков. За його словами, ситуація на центральних вулицях і площах Москви вже нормалізувалася, обстановка перебуває під повним контролем міліції. За даними Бірюкова, на площі Київського вокзалу агресивно настроєних молодих людей практично не залишилося. "Без подій також на Смоленській набережній", - наголосив він.

При цьому Москва стала в аномальних пробках в середу увечері, і транспортний колапс в столиці явно ускладнює переміщення міліції і сил ЗМОПу для реагування на бійки в різних частинах Москви.

У Петербурзі розпочалися арещти: на Сінній площі затримано 60 осіб

З Сінної площі Петербургу у відділи міліції доставлено близько 60 осіб, повідомляє " Интерфакс" з посиланням на ГУВС північної столиці Росії.

"Затримано близько 60 осіб, вони доставлені у відділення міліції для складання адміністративних протоколів", - сказав співрозмовник агентства.

Він додав, що при огляді у затриманих було вилучено три травматичні пістолети, один газовий, один кастет, один ніж-фінка і декілька мисливських ножів.

Ситуація на Сінній площі, за словами співбесідника агентства, спокійна, інцидентів не зафіксовано.

Раніше повідомлялося, що в Петербурзі проводяться затримання для запобігання можливого зіткнення між націоналістами і представниками кавказької діаспори на Сінній площі. "Фонтанка.ru" повідомляла про 10 затриманих кавказців. За інформацією видання, затримання проводив ОМОН, велика кількість якого присутня на площі в цілях недопущення бійки на грунті національного конфлікту. За непідтвердженими даними, група затриманих знаходилася в ТК "Списів" і при собі мала предмети, які могли бути застосовані в бійці.

Затриманих посадили в міліційний автобус і відвезли. Судячи з вигляду, більшість з них - вихідці з кавказьких республік.

В той же час, незрозуміло, за якою ознакою проводилися затримання - принаймні, на перший погляд їх поведінка не викликає ніяких питань. Офіційних коментарів від міліції немає.

Доступ до Сінної площі вільний, але закрита Садова вулиця. Співробітники міліції завертають машини, що їдуть у бік Московського проспекту. Там уже велика пробка.

Нагадаємо, в Москві ЗМОП і спецназ призупиняють безлади у ТЦ "Європейський" на Європейській площі біля Київського вокзалу. Майже тисяча осіб уже затримана. Співробітники міліції і бійці ЗМОПа зупинили декілька конфліктів, які переросли в невелику бійку. Є ранені. На площі збираються молоді люди слов'янської зовнішності без фанатськой атрибутики і кавказька молодь.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1119 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ