Чт, 2024-04-25, 03:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 13 » "Міжнародна амністія" наголошує на погіршенні ситуації з правами людини в Україні. У ПР не згодні
20:59
"Міжнародна амністія" наголошує на погіршенні ситуації з правами людини в Україні. У ПР не згодні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Правозахисна організація Amnesty International констатує погіршення ситуації з правами людини в Україні. Українські правозахисники згодні майже з усіма висновками організації. У свою чергу представники влади підкреслюють - до зборів громадян в Україні відносяться демократичніше, ніж в країнах Європи, повідомляє "Комерсант-Україна".

Правозахисна організація Amnesty International опублікувала звіт "Права людини у сучасному світі" за 2010 рік, в якому зібрано численні факти порушення прав і свобод людей у всьому світі. В розділі, присвяченому Україні, експерти зазначають, що ситуація з правами людини в порівнянні з минулим роком погіршилася. Автори доповіді називають стан справ, які склалися, "сумним".

Укладачі звіту назвали основні проблеми українського суспільства в області дотримання прав людини. На їх думку, в Україні процвітають тортури та насильство у в'язницях і відділках міліції; біженцям і мігрантам, які шукають притулки в країні, загрожують незаконні затримання і депортація з України в країну, з якої вони втекли. Крім цього, у звіті наводяться випадки жорстокого ставлення та побиття мігрантів в місцях їх затримання.

Крім того, експерти Amnesty International вказують, що в Україні погіршилася ситуація зі свободою зборів, а правозахисникам почало складніше працювати в країні. Варто зазначити, за підсумками 2009 року в Amnesty International зафіксували в Україні практично ті ж проблеми, проте не заявляли, що ситуація в країні погіршилася в порівнянні з 2008 роком.

Українські правозахисники погодилися практично зі всіма висновками організації. "Доповідь Amnesty International є серйозним джерелом інформації про дотримання прав людини, - заявив голова Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман.- Ситуація з тортурами дійсно ніяк не змінюється і не зміниться, поки не буде проведено повноцінні реформи". Згоден він і з висновками про погіршення умов роботи правозахисників, оскільки, на його думку, "влада не розуміє ролі правозахисників в демократичній державі".

Один з організаторів акцій протесту підприємців проти ухвалення Податкового кодексу, головний координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк зазначив, що ситуація зі свободою зборів дійсно погіршилася. "Ми спостерігаємо постійні судові заборони на проведення акцій протесту. При цьому, коли Партія регіонів була в опозиції, їй ніхто ніколи не забороняв проводити свої акції, а зараз доходить до абсурду, коли активістів готові переслідувати за встановлення намету на площі. Влада явно боїться нових Майданів", - сказав Данилюк.

Представники влади лише частково згодні з висновками Amnesty International. "У країні дійсно є безліч випадків, які нас не прикрашають, але в будь-якому звіті завжди присутня частка суб'єктивізму", - заявила народний депутат Олена Бондаренко (Партія регіонів).

На її думку, влада повинна "звертати увагу на подібні доповіді та намагатися поліпшити ситуацію в країні". "Але деякі речі викладено у звіті необ'єктивно. Подивіться, як в Європі поводяться з антиглобалізмом, відсікаючи їх ще за 2 кілометри від місця проведення їх акцій. У нас такого немає, так що в ситуації зі свободою зборів ми куди демократичніші, ніж багато країн Європи", - вважає депутат.

Зазначимо також, що особлива увага в документі також приділяється ролі соціальних медіа й інтернет-технологій в боротьбі за права людини. Як приклад країн, жителі яких за допомогою нових медіа добилися зміни правлячого режиму, приводяться Туніс і Єгипет.

Проте, як зазначають правозахисники, влади обох країн намагалися заблокувати для громадян доступ до Інтернету, а також створити перешкоди сигналам мобільного зв'язку. Це, у свою чергу, означає, що боротьба за права людини перетворилася на боротьбу за контроль над доступом до інформації, засобами зв'язку і технологіями, що дозволяють однодумцям об'єднуватися.

У доповіді Amnesty International йдеться про те, що щонайменше в 89 країнах порушується право на свободу слова, щонайменше в 48 країнах є в'язні совісті, в 98 країнах мали місце тортури і іншого роду жорстоке відношення, а несправедливі судові процеси було зареєстровано щонайменше в 54 країнах.

Нагадаємо, що це далеко не перша негативна оцінка ситуації з правами людини в Україні міжнародних правозахисних організацій та представників міжнародної спільноти.

Так нещодавно Держдепартамент США опублікував щорічну доповідь про дотримання прав людини у світі. У частині, присвяченій Україні, вказується, що влада тисне на засоби масової інформації, арештовує й залякує політичних і громадських активістів, а в органах МВС процвітають насильство й тортури.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 838 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ