Чт, 2024-04-25, 11:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 3 » Морози почали не лише вбивати людей, а й блокувати судна в морі
10:25
Морози почали не лише вбивати людей, а й блокувати судна в морі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Через аномальні холоди біля берегів Криму в районі бухти Булганак у Керченській затоці льоди заблокували три судна.

Як повідомили в республіканському управлінні МНС Криму, в крижаних торосах стоять судно Вега-2, суховантаж Апач, що прямував у російський порт Єйськ, обидвоє під прапором Мальти і суховантаж Гурон – який поки невідомо, кому належить.

"Капітани на постійному зв'язку з берегом, з їхніх повідомлень, кораблі у справному стані, засоби життєзабезпечення екіпажів працюють у звичайному режимі", - зазначили в МНС.

Республіканський комітет Криму з транспорту і зв'язку повідомив, що у зв'язку з утворенням крижаного покриву в Керченській протоці повністю припинено поромне сполучення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Роботу переправи було припинено ще 26 січня через шторм і сильний вітер у протоці, але напередодні в бік порту Кавказ було відправлено пробний рейс порома. Однак сьогодні ртутний стовпчик упав до 15-17 градусів, і протока замерзла", - розповіли в рескомі.
Згідно з повідомленням, рух у протоці повністю закрито льодами.

"Чекаємо на поліпшення погодних умов, поки зберігається морозна і безвітряна погода", - відзначили в рескомі.

Крім того, повідомляється, що у зв'язку з різким похолоданням в українських портах оголошено льодову кампанію до 15 лютого.

"Для проходження через льоди кораблі будуть збирати в каравани і подальше їхнє проходження буде здійснюватися тільки з криголамом", - додали в рескомі.

Крім того, прес-секретар Одеського торгового порту Олена Гиряєва заявила, що порт перебуває в щільному льодовому покриві.

"Постійно ведеться очищення акваторії від крижаних торосів", - зазначила вона.
Повідомляється, що також замерз і обмілілий за осінь Дунай, в якому глибина в деяких місцях досягла двох метрів. Постійно ведеться очищення від льоду акваторій дунайських портів Ізмаїла, Рені, Усть-Дунайська.

Міністр охорони здоров'я закликає лікарів не бути байдужими у такий холод
Зігрівати людей увагою вимагає від своїх підлеглих міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко. Адже від переохолодження чи обмороження люди помирають не лише на вулицях, а й увласних домівках, повідомляє ТСН.

Тож міністерство рекомендує дільничним лікарям обходити одиноких та хронічно хворих пацієнтів по домівках. Надто тих, хто мешкає у приватних будинках чи погано опалюваних багатоповерхівках.
На час холодів волоцюг та самотніх пацієнтів просять не виписувати з лікарень. А в усіх медзакладах - обладнати приміщення, де люди могли б зігрітися.
Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко ще раз звернув увагу керінвиків підрозділів швидкої допомоги на обов'язковість прийняття викликів до обморожених людей і закликав ні в якому разі не проїжджати повз людину, яка в морозну погоду поодиноко сидить налавці, або, не дай боже, лежить на землі.

Раніше голова уряду України Микола Азаров попросив громадян України надавати допомогу людям, котрі потрапили в складну ситуацію в холоди.

в останній декаді січня морози вдарили і по Україні. Вранці 27 січня стовпчики термометрів показували мінус 15 градусів, надалі метеорологи обіцяють похолодання до 30 градусів.
За період сильних морозів від переохолодження померли 43 людини, з них 28 - на вулицях, 8 - в лікарнях, 7 – удома.

Крім того, на базарах по всій Україні зупинилася торгівля - на морозі псуються овочі та фрукти. Великі мережі змушені витрачати додаткові кошти на перевезення городини та екзотичної садовини.

Україна "лідирує" за кількістю замерзлих на смерть серед країн Європи
Число жертв рекордних холодів в Європі зросло до 163 загиблих, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Agence France-Presse.

У деяких країнах Східної Європи від електрики були відключені цілі села, а рясні снігопади призвели до порушень в авіа-та залізничному сполученнях. Рекордно низькі температури домінують в Польщі, Румунії, Болгарії, Україні, Боснії та Герцеговині.

Вчора ряд міжнародних інформаційних агентств назвали кількість людей, загиблих внаслідок морозів в країнах, що опинилися в зоні дії холодного антициклону. Зокрема, за даними Assosiated Press, Agency France Press і Reuters, за останній тиждень від переохолодження в Польщі померли 29 людей, в Росії - 28, в Румунії - 22, в Латвії - 10, в Литві - 9, в Сербії - 6, у Словаччині - 2, в Італії - 2, одна пенсіонерка замерзла вчора в Австрії.

Ці дані свідчать про те, що Україна є лідером серед європейських країн за кількістю загиблих через морози громадян, зазначає "КоммерсантЪ-Украина". За вчорашніми даними Міністерства охорони здоров'я, з 27 січня - першого дня сильних морозів - в Україні від переохолодження та обмороження померли 63 людини. З них 8 осіб померли в лікарні, 14 - у власних будинках, а 41 чоловік замерз прямо на вулиці. У міністерстві стверджують, що тільки п'ятеро з загиблих не мали певного місця проживання
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 977 | Додав: admin | Теги: блокувати судна в морі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ