Ср, 2024-04-24, 04:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 14 » МВС не пропускатиме автобуси в Київ на мітинги 17 і 22 січня та всіх перевірятиме
15:33
МВС не пропускатиме автобуси в Київ на мітинги 17 і 22 січня та всіх перевірятиме
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністерство внутрішніх справ посилює контроль у зв’язку з громадянськими акціями, які плануються на 17 та 22 січня, та збиратиме інформацію про їх учасників. Про це йдеться у вказівці МВС від 10 січня (№ 266/Рт) за підписом заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, яку передав Українській правді правозахисник Євген Захаров.

У ній сказано, що в Києві 17 січня з ініціативи політичних партій, рухів, громадських організацій заплановано проведення акції протесту з вимогою закриття кримінальних справ проти активістів "податкового Майдану".

"22 січня відзначається День Соборності України. Разом з цим у цей же день з ініціативи представників ВО "Батьківщина" та інших політичних організацій заплановано проведення альтернативних заходів", - йдеться у вказівці.

Відтак, від співробітників МВС керівництво вимагає:

1. Узяти на контроль отримання інформації щодо виїзду організованих груп та окремих громадян до столиці держави.

2. Ужити заходів щодо недопущення виїздів технічно несправного автотранспорту, призначеного для перевезення учасників заходів.

3. За результатами рекогносцирування місць проведення заходів, територій навколо них, у взаємодії з іншими правоохоронними органами, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, зацікавленими організаціями розробити плани забезпечення охорони громадського порядку та безпеки дорожнього руху. Опрацювати загальні та щодо кожного місця плани-схеми, розрахунки сил і засобів. Особливу увагу звернути на посилення правопорядку в місцях масового перебування людей.

4. З метою негайного реагування на зміни в оперативній обстановці створити посилені слідчо-оперативні групи, групи документування, фіксації можливих правопорушень, необхідні резерви особового складу.

5. Забезпечити проведення ретельних інструктажів особового складу, задіяного на охорону громадського порядку в місцях проведення заходів, поставити конкретні завдання перед кожним працівником, забезпечити належний контроль за несенням служби.

6. Інформацію про організовані виїзди (зазначивши прізвища старших, контактні телефони, час відбуття, прибуття, вид транспорту, кількість осіб) та заплановані на території обслуговування масові заходи надати в ДГБ до 14.01.2011 та до 21.01.2011.

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Захаров заявляє, що таким чином керівництво МВС "фактично" запланувало порушення прав людини – "недопущення автобусів на мітинги 17 та 22 січня, збір інформації про тих, хто виїжджає".

Раніше повідомлялося, що екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає всіх українців, яким небайдужа доля країни, прийти 22 січня на Майдан Незалежності в Києві і відсвяткувати День соборності.

"Хотіла б зараз звернутися до всієї країни. Я хочу всім нагадати, що 22 січня в Україні ми святкуємо, відзначаємо одне з найістотніших наших свят і подій. Це День соборності, день об'єднання. Тому 22 січня, я хочу саме зараз сказати, і сподіваюся, що мене підтримають політики, скликати всіх людей доброї волі і відсвяткувати День соборності на тому місці, де ми завжди з вами збираємося. Це Майдан", - заявила вона.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявляє про плани організації громадянських заворушень із кровопролиттям під час святкування Дня соборності в Києві 22 січня.

Нагадаємо також, що раніше силові структури відстежували всі колективні виїзди людей до Києва та не пропускали транспорт в сторону Києва з інших регіонів України під час акцій протесту підприємців проти Податкового кодексу.

Тоді до Києва з регіонів їхали тисячі людей, та було безліч випадків, коли ДАІ не випускала автобуси з людьми в регіонах у сторону Києва. У свою чергу, у Державтоінспекції спростовували цю інформацію і запевняли, що не пускають тільки несправний транспорт.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 999 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ