Чт, 2024-03-28, 18:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 8 » На 12 серпня в Каліфорнії заплановані переговори Яресько з кредиторами
15:58
На 12 серпня в Каліфорнії заплановані переговори Яресько з кредиторами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністр фінансів України Наталія Яресько наступного тижня вирушить до США на переговори з приватними кредиторами, які заплановані на 12 серпня, повідомили в прес-службі Мінфіну.

Зустріч намічена в Сан-Матео (San Mateo), штат Каліфорнія, де знаходиться центральний офіс найбільшого власника українських єврооблігацій - Franklin Templeton.

Реструктуризація є частиною програми міжнародної допомоги Україні, проте переговори з кредиторами тупцювали на одному місці з березня по кінець червня. Київ з середини травня погрожував ввести мораторій на обслуговування боргів, якщо утримувачі приблизно $ 20 млрд його облігацій не погодяться найближчим часом почати переговори, на яких Мінфін пропонував списати 40% основної суми заборгованості, розстрочити платежі і знизити відсотки.

Комітет кредиторів, що представляє чотирьох великих власників облігацій на $ 8,9 млрд, у свою чергу, доводив, що і без списання основної суми Україна зможе укластися в необхідні МВФ параметри боргового навантаження, пропонуючи тривалу відстрочку виплат.

Київ наполягав на списанні, спираючись на параметри програми МВФ, з кінця травня погрожуючи ввести мораторій на виплати, але одночасно запропонувавши в середині червня додаткові "інструменти відновлення вартості", виплати за якими проводитимуться у разі досягнення України більш високих, ніж зараз прогнозується, показників зростання ВВП.

Переговори були розблоковані після минулої 30 червня в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні зустрічі за участю Фонду, в середині липня сторони заявили про досягнення прогресу на переговорах, а на минулому тижні міжнародні ЗМІ повідомили, що кредитори вперше принципово погодилися на списання основної суми боргу, проте всього на 5%.

Яресько вже вказала, що вважає таке списання недостатнім, і 4 серпня Україна направила оновлену пропозицію з реструктуризації, суть якого поки не розголошується.

Днем пізніше Мінфін погодився на прохання комітету кредиторів перенести зустріч, заплановану на 6 серпня, на 10-11 серпня з метою дати комітетові більше часу на підготовку оновленого і поліпшеного пропозиції щодо реструктуризації боргу. При цьому Мінфін підкреслив, що в разі нездатності досягти такої домовленості на початку наступного тижня, Україна буде змушена використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співпраці з МВФ.

До теперішнього часу Києву вдалося домовитися із зовнішніми приватними кредиторами "Укрексімбанку" та "Ощадбанку" про реструктуризацію єврооблігацій та інших зобов'язань на суму відповідно 1,5 і 1,3 млрд доларів. Однак у випадку держбанків мова йшла тільки про пролонгацію термінів погашення без списання основної суми боргу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: переговори Яресько з кредиторами, каліфорнія, 12 серпня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ