Пт, 2024-04-19, 10:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 19 » На 90% РФ задоволена українськими сирами. Експертизу не пройшли лише 3 сорти
12:32
На 90% РФ задоволена українськими сирами. Експертизу не пройшли лише 3 сорти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Росспоживнагляд визнав 88 видів українського сиру відповідними санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам. Про це повідомляється на сайті Росспоживнагляду.

"У лабораторію ФБУЗ "Центр гігієни і епідеміології в місті Москві" Росспоживнагляду надійшло 107 зразків сиру виробництва ПП КФ "Прометей" філіал "Менський сир", ТОВ "Гадячсир", ЧАТ "Пирятинський сирзавод", ПАТ "Дубномолоко", з яких повністю досліджено 91 зразок продукції.

У результаті на 88 зразків видані експертні висновки про відповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам", - відзначають в Росспоживнагляді.

Російська сторона надіслала до державної ветеринарної та фітосанітарної служби України лист з проханням надати повну інформацію про діяльність українських лабораторій, що претендують на проведення досліджень сирів для експорту продукції до Росії. За даними Росспоживнагляду, зазначена інформація не надходила.

"Виконання заходів з усунення недоліків, виявлених на молокопереробних підприємствах України в ході їх інспектування залишається під контролем Росспоживнагляду" - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, "сирна війна" між Україною та Росією виникла з 7 лютого, коли російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

17 квітня в Москві керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко провів переговори з главою міністерства економічного розвитку і торгівлі Україна Петром Порошенком, де було вирішено зняти ембарго на поставки сиру з трьох українських підприємств.

20 квітня Росспоживнагляд дозволив поставки сиру в РФ трьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський".

2 травня Росспоживнагляд заявив, що дає "добро" на постачання сиру з 4-го за рахунком українського заводу - "Дубномолоко", - на інспекцію якого виїжджали російські фахівці.

Онищенко незадоволений тим, як Україна вирішує "сирні питання"

Російська санітарна служба дала "зелене світло" постачанням в РФ майже 90 партій українського сиру, повідомив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уже 88 партіям сиру, зразки яких пройшли експертизу, дано дозвіл на постачання в Росію", - сказав Онищенко.

Він зазначив, що поки немає прогресу в наданні Україні списку лабораторій, які після сертифікації будуть вести лабораторний контроль сиру.

"Лабораторії - це один з ключових моментів двосторонніх домовленостей. На жаль, з українського боку йде політика невиразних відповідей, сенс яких, судячи з усього, зводиться до надії на те, що все вирішиться само собою", - сказав Онищенко.

Він повідомив, що ще два українських заводи, Лозівський молочний завод та ПП "Рось" (філія Охтирського сиркомбінату), на які виїжджала інспекція Росспоживнагляду, "зі зривом термінів" надали плани заходів щодо усунення виявлених порушень.

"Зараз документи вивчаються, потім будуть зроблені висновки", - сказав Онищенко, відзначивши, що питання про допуск цих заводів на російський ринок ще не вирішене.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: РФ задоволена українськими сирами, 90%
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ