Чт, 2024-04-18, 06:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 4 » На "Берлінале" Україна презентує свій перший 3D-фільм. На участь у фестивалі виділено 200 тис грн.Відео
15:37
На "Берлінале" Україна презентує свій перший 3D-фільм. На участь у фестивалі виділено 200 тис грн.Відео
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Протягом 2011 року держава виділить 200 тис грн на презентацію українського кіно на 61-му Берлінському кінофестивалі.

Про це розповів директор Українського кінофонду Андрій Халпахчі на прес-конференції в столичному кінотеатрі "Київ" 3 лютого, повідомляє gazeta.ua.

"За останні 4 роки держава вперше підтримала нашу ініціативу. Мінкультури виділило нам 200 тисяч гривень", - сказав він.

- На "Берлінале-2011" буде представлено трейлер першого українського 3D-фільму

"Це - лише частина потрібної суми. Будемо залучати також кошти спонсорів і продюсерів, чиї фільми презентуватимуть в Берліні", - додав Халпахчі.

На "Берлінале" буде представлено дві повнометражні стрічки - "Аня, Волга, рок-н-рол" Костянтина Коновалова та "Мільйон до неба"Ігоря Копилова. Крім того, глядачам запропонують збірник 10 короткометражок.

"Також на своєму стенді будемо презентувати каталог українських фільмів, знятих минулого року. Покажемо і трейлер першого українського фільму у форматі ЗD "Люблю і крапка". Всі світові баєри зможуть ознайомитися з новинками українського кіноринку", - сказав Халпахчі.

Також Халпахчі розповів про те, що цього року в основному конкурсі Берлінського кінофестивалю братиме участь стрічка Олександра Міндадзе "У суботу". Одним з її продюсерів є Олег Кохан.

"Стрічка зроблена на гроші України, Росії та Німеччини. Наша доля в цій стрічці - 40%. Сюжет стрічки заснований на реальних подіях, що відбулися 26 квітня 1986, коли стався вибух на Чорнобильській АЕС", - зазначив Халпахчі.

На "Берлінале-2011" буде представлено трейлер першого українського 3D-фільму

На Берлінському кінофестивалі, який стартує 10 лютого, Україну представить трейлер першого вітчизняного фільму у форматі 3D - "Люблю і крапка". Усього на "Берлінале-2011" покажуть три повнометражні українські стрічки (одна - в основній програмі) і шість короткометражок. Про це повідомили 3 лютого на прес-конференції Української кінофундації, яка організовує український стенд на фестивалі.

Стрічку "Люблю і крапка" покажуть у рамках роботи українського стенду, який працюватиме з 10 до 20 лютого. "Презентація на кіноринках не лише готових фільмів, а й тих, що перебувають на фінальних стадіях виробництва, є загальноприйнятою практикою на кіноринках. Адже виробництво фільмів за такими технологіями, як 3D, є досить складним і тривалим. Тому про фільми треба розповідати кіноспільноті вже на стадії проекту", - каже Андрій Халпахчі, директор Української кінофундації.

Прем'єра фільму "Люблю і крапка" в українському кінопрокаті відбудеться 7 квітня. Режисер стрічки - Валерій Ямбурський, сценарій - Костянтина Коновалова та Дениса Замрія, головні ролі виконують Дмитро Шаракоїс, Лілу, Павло Дерев'янко. Продюсують фільм Віктор Вільгельм та Олександр Пелех (FilmPort), Кирило Пелех (Freeline-studio), Володимир Третьяков ("Ялта-Фільм"), Олег Малишевський.

Картина "Люблю і крапка" - це романтично-гумористична історія, що відбулася протягом кількох днів на яхті посеред Чорного моря. В основі сюжету - стосунки між "брутальною жінкою, яка звикла "полювати" і не давати жодних шансів" і "беззахисною жертвою, яка мріє знайти свою любов хоча б на одну ніч".

Як розповів Віктор Вільгельм, компанія FilmPort і надалі планує розвивати виробництво 3D-формату: "Я б не хотів сказати, що це тільки віяння моди... Я дивлюся на це з того кута зору, що на Заході вже є кілька каналів, які транслюють тільки в 3D, більшість кінотеатрів переходить на 3D, це майбутнє кіноіндустрії, це формат, який врятує кінопрокат. В Україні вже є кілька компаній, які надають технічні умови для зйомок у 3D-форматі.

Також продюсер відзначив, що протягом наступних двох-трьох тижнів почнуться переговори з українськими телеканалами про продаж цієї картини.

Минулого року гран-прі Берлінського кінофестивалю отримала стрічка "Мед" турецького режисера Семіха Капланоглу.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 876 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ