Пт, 2024-03-29, 16:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 8 » На будівлі парламенту Криму усе ж змінили назву "Верховна Рада" на "Верховный Совет"
18:59
На будівлі парламенту Криму усе ж змінили назву "Верховна Рада" на "Верховный Совет"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

З будівлі парламенту Криму демонтовано вивіску з назвою "Верховна Рада". Замість неї, як і домагалися проросійські організації, встановлено напис "Верховный Совет". Написи замінено і на офіційному сайті парламенту. Це сталося вже кілька тижнів тому, проте не надто афішувалося, повідомляє ТСН.

Лідер кримської організації партії "Русское единство" Андрій Козенко вважає, що успішне завершення історії з вивіскою - перший крок до початку відновлення Кримської автономії.

- В УНП обурені тим, як "януковичівська" влада укріплюється в Криму

"У поточному році кримський парламент зробив низку послідовних кроків, пов'язаних з поверненням собі російськомовного імені, хоча про завершення цього процесу говорити ще зарано. Зміна вивіски російською на будівлі кримського парламенту, де слово "Рада" замінено словом "Совет", поява назви "Верховный Совет Автономной Республики Крым" на офіційному сайті нашого парламенту, поява депутатських значків зі словом "Верховный Совет"- це кроки, які можна вітати", - відзначив він.

"Майже рік тому, з ініціативи депутатів від "Русского единства" було схвалено відповідну постанову, внесено зміни до Конституції АР Крим, і сьогодні почалася її практична реалізація. Це не може не тішити, хоча про повну реалізацію прийнятого рішення говорити зарано. Сподіваємося, що в цьому році назва "Верховный Совет" з'явиться російською мовою і в нормативно-правових актах, які схвалено кримським парламентом", - додав політик.

За словами Козенка, "по суті, питання не тільки у відновленні історичного найменування "Верховный Совет". Ім'я - це прапор, під яким іде наш представницький орган. Але ще більш важливо те, які рішення для зміцнення республіки він ухвалює".

"Сподіваюся, новий склад "Верховного Совета" Криму продовжить починання щодо зміцнення кримської Конституції, автономії буде надано право законодавчої ініціативи, з'явиться можливість розширити повноваження і вирішити питання про одноканальний бюджет, а також, на додаток до Конституції Криму, - можливість підписання Договору про розмежування повноважень між Києвом і Кримом, центром і автономією", - відзначив лідер кримської організації партії "Русское единство".

З відновлення імені кримського парламенту має початися відновлення Кримської автономії, - вважає він.

Відзначимо, що ще у травні 2010 року кримський парламент ухвалив рішення перейменуватися з "Верховної Ради" на "Верховный Совет". Кримський парламент також доручив Управлінню справами Верховної Ради автономії забезпечити проведення необхідних заходів щодо виконання даної постанови.

Своє бажання перейменувати кримський парламент депутати обґрунтовують тим, що до ухвалення Конституції України в 1996 році назва представницького органу автономії російською мовою була саме "Верховный Совет". На їхню думку, оскільки більшість населення півострова є російськомовним, то Верховній Раді Криму має бути повернуто стару назву.

У свою чергу, народний депутат від фракції БЮТ Андрій Шкіль вважає, що перейменування кримського парламенту - це виклик для України, на це має бути адекватна реакція Верховної Ради, української влади.

В УНП обурені тим, як "януковичівська" влада укріплюється в Криму

Кримська організація Української народної партії заявляє, що у громадській раді при уряді Криму немає жодної української патріотичної організації. Про це УНІАН повідомили у прес-службі кримського осередку УНП.

"Громадська рада при Раді міністрів АРК - це новий фарс "януковичівської" влади в Криму. Немає сумніву, що влада зробила собі ще одну підконтрольну структуру", - заявив голова кримської УНП Олег Фомушкін, коментуючи установчу конференцію з формування нового складу громадської ради при уряді автономії, що відбулася 4 лютого в Сімферополі.

За даними прес-служби Радміну Криму, від 157 організацій, які подали заявки на участь у конференції, було зареєстровано 140 осіб. Учасники зборів встановили кількість членів майбутньої громадської ради - далі у ході рейтингового голосування - її персональний склад. До ради увійшли представники 51 організації громадянського суспільства.

"Глянувши на список організацій, який рясніє проросійськими організаціями, можна зробити висновок, що громадську раду при кримському уряді створено задля укріплення влади. Хіба ця рада віддзеркалює кримську спільноту? Де є представницькі органи кримськотатарського народу? Лише маємо наявний факт того, що скрізь і всюди влада на всіх рівнях проявляє нелюбов до всього українського", - обурився Фомушкін.

Він підкреслив, що громадські ради створюються для забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики. "То з якої "трибуни" можуть докричатися українці в Криму до влади, коли вона через свою недолугість нічого на бачить та нікого не чує?" - підсумував лідер кримської УНП.

Діяльність громадських рад регламентується постановою Кабінету міністрів України "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 878 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ