Ср, 2024-04-24, 19:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 3 » На "День гніву" в Ємені вийшли понад 20 тисяч людей. Вони прагнуть змінити владу
13:53
На "День гніву" в Ємені вийшли понад 20 тисяч людей. Вони прагнуть змінити владу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Масова антиурядова демонстрація, яка отримала назву "День гніву", в четвер, 3 лютого, зібрала на вулицях єменської столиці Сани більш яу 20 тисяч людей, повідомляє РИА "Новости".

Протестувальники, основна маса яких зібралася біля університету, скандують гасла з вимогою зміни чинного режиму. На рішучість маніфестантів не вплинули поступки прихильникам політичних реформ, зроблені напередодні президентом Ємену Алі Абдаллою Салехом.

У середу Салех заявив, що не прагнутиме продовжити свої повноваження, які закінчуються восени 2013 року, та не намагатиметься передати владу синові. Салех додав, що він заморожує дію конституційної поправки, що дозволяла йому балотуватися на новий термін. Президент також оголосив про перенесення запланованих на квітень парламентських виборів, проти проведення яких за відсутності політичних реформ виступала опозиція.

Маніфестанти закликали до відставки уряду і заявили, що пропозиції президента Салеха піти у 2013 році з цієї посади, яку він обіймає 30 років, недостатньо. "Сьогодні ми ще більше натиснемо на президента Салеха, якому доведеться піти на подальші поступки опозиції", - сказав агентству один із організаторів акції Ваель Мансур.

За даними ЗМІ, у Сані на площі Тахрір (арабською це означає "звільнення") також зібралися декілька сотень лояльних режиму громадян. Про зіткнення між супротивниками і прихильниками влади не повідомляється.

Нинішня маніфестація в Сані - найбільша за останні два тижні протестів, на які їхніх учасників надихнули антиурядові виступи в Тунісі та Єгипті.

Нагадаємо, в Єгипті з 25 січня проходять масові акції протесту з вимогою реформ і відставки 82-річного президента Хосні Мубарака, який править країною 30 років. У результаті зіткнень і заворушень у Єгипті - за даними ЗМІ - загинуло близько 150 осіб. Але після останніх сутичок між прихильниками і супротивниками Мубарака, які сталися 2 лютого, за даними ООН, по всій країні загинули вже близько 300 людей.

Безлади в Єгипті почалися одразу після повалення в результаті масових народних виступів президента Тунісу Зін Абідіна Бен Алі, який перебував при владі протягом 23 років. Він утік із країни до Саудівської Аравії.

У свою чергу, у зв'язку з цими подіями, король Йорданії Абдалла IІ виконав одну з вимог опозиції і відправив у відставку уряд Саміра Ріфаї. Формування нового кабінету міністрів покладено на Маруфв Бахіта, якому також доручено проведення реальних політичних реформ з метою забезпечити демократизацію країни, а також турботу про безпечне і гідне життя підданих Хашимітського королівства.

Раніше там теж пройшли демонстрації. Демонстранти вимагали відставки уряду і покарання корупціонерів.

А в Інтернеті з'явилася інформація, що акції протесту виникають вже і в Сирії.

У свою чергу, журнал Time проаналізував внутрішньополітичний клімат в інших країнах земної кулі, де лідери держави узурпували владу і тривалий період правлять країною, проте можуть раптово втратити її шляхом перевороту. У списку президентів, під якими може захитатися стілець, експерти Time назвали двох глав країн СНД: бєларуського президента Олександра Лукашенка і лідера Таджикистану Емомалі Рахмона.

Іншими сімома країнами, в яких, на думку експертів з Time, владний режим може бути скинуто, є Саудівська Аравія, Алжир, Зімбабве, Іран, Судан, КНДР і Ємен.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 831 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ