Чт, 2024-04-18, 16:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 28 » На Гаїті епідемія холери продовжує вбивати: уже померло 2707 осіб, майже 130 тисяч - заражено
19:04
На Гаїті епідемія холери продовжує вбивати: уже померло 2707 осіб, майже 130 тисяч - заражено
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Епідемія холери на Гаїті, яка розпочалася в середині жовтня, забрала життя 2707 осіб, майже 130 тисяч - заражено. Про це йдеться у розповсюдженому повідомленні міністерства охорони здоров'я карибської країни.

Найбільше від захворювання постраждав департамент Артібоніт - там загинули 813 осіб, передає ИТАР-ТАСС.

У столиці країни Порт-о-Пренсі від холери померли 425 осіб. Джерело захворювання на Гаїті дотепер офіційно не встановлено. За версією французького епідеміолога Рене Перру, холера поширилася по країні з табору непальських солдатів Місії ООН, розташованого біля річки Мірбале.

За його словами осередок епідемії перебував у таборі миротворців ООН з Непалу. Результати доповіді вченого збіглися з припущеннями жителів Гаїті, які вважали непальських миротворців ООН винними у спалаху холери. Група американських і гаїтянських науковців підтвердила, що епідемія прийшла на острівну державу з інших регіонів.

Командування армії Непалу виступило з рішучим засудженням доповіді Перру, стверджуючи, що він будується виключно на припущеннях. ООН минулого тижня заявила, що буде створено міжнародну комісію для визначення джерела поширення хвороби.

Обстановку в країні ускладнюють масштабні заворушення, які пройшли на початку грудня у великих містах. Демонстранти звинуватили владу в підтасовуванні результатів виборів, що пройшли 28 листопада, і зажадали визнати їх недійсними. Під час маніфестацій загинули як мінімум чотири людини.

Крім того, найбідніша країна Західної півкулі ще не оговталася від наслідків одного з найбільш руйнівних землетрусів, у результаті якого загинули близько 230 тисяч осіб, близько 3 мільйонів постраждали, більше 1 мільйона позбулися даху над головою або стали біженцями. Економіці Гаїті завдано величезної шкоди - за попередніми оцінками, вона склала близько 9 мільярдів доларів.

У сусідній Домініканській Республіці (ДР) кількість зареєстрованих випадків холери досягла 105, летальних випадків немає. Минулого тижня у ДР пройшла друга загальнонаціональна освітньо-профілактична кампанія, спрямована на запобігання розповсюдженню захворювання.

Холера - гостра кишкова інфекція, яка викликається бактеріями виду Vibrio cholerae. Холерний вібріон мешкає в брудній воді та їжі. Хвороба поширюється, як правило, у формі епідемій, провокуючи швидку втрату організмом рідини і зневоднення різного ступеня, аж до смерті.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1015 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ