Пт, 2024-03-29, 03:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 18 » На католицький форум в Мадриді приїхав Папа Римський .Іспанці збунтувалися проти папи
12:28
На католицький форум в Мадриді приїхав Папа Римський .Іспанці збунтувалися проти папи
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Папа Римський Бенедикт ХVI прямує сьогодні з апостольським візитом в Мадрид на запрошення короля Іспанії Хуана Карлоса для участі в проведенні ХХVI Всесвітніх днів молоді. З приїздом понтифіка католицький форум, що відкрився 16 серпня, вступає у вирішальну стадію. Для 84-річного Папи Ратцингера це буде 20-а зарубіжна поїздка і третя в Іспанію за 5 років понтифіката, передає ИТАР-ТАСС.

- Іспанці збунтувалися проти папи

Очікується, що в Мадриді в ці дні побувають від 1,5 до 2 млн молодих людей 5 континентів, більш ніж з 170 країн світу, у тому числі група російських католиків.

Офіційне гасло ВДМ-2011 - "Вкорінені і грунтовні в Христу, міцні у вірі", - означає основне завдання організаторів форуму: притягнути молодь до християнських цінностей. Саме з цією метою Папа Іоанн Павло П почав в 1987 році проводити міжнародні зустрічі молодих людей під егідою Святого Престолу. Бенедикт ХVI продовжив цю ініціативу і особисто бере участь у ВДМ вже утретє.

Служба інформаціі Святого престолу повідомила, що на ВДМ-2011 акредитовано понад три тисячі журналістів - це своєрідний рекорд.

Напередодні від'їзду в Іспанію на колективній аудієнції в середу в заміській резиденції Кастель-Гандольфо глава Римсько-католицької церкви попросив Господа допомоги і настанови для успіху молодіжного форуму. Він назвав зустріч в Мадриді "найважливішою подією в житті церкви" і призвав вірян духовно приєднатися до учасників Всесвітніх днів молоді і молитися за папське паломництво в столицю Іспанії.

У щільному графіку Папи Ратцингера числиться багато зустрічей, у тому числі протокольних - з членами королівського будинку і керівниками уряду Іспанії. Але з не меншим інтересом чекають майбутню бесіду римського первосвященика із найстарішою у світі католицькою черницею - сестрою Терезою. Їй 103 роки, з яких більше 80 вона провела самітником в монастирі Буонафуенте, в 100 км від Мадрида. Вона прийняла постриження у віці 19 років, 16 квітня 1927 року - якраз в день народження Йозефа Ратцингера, нинішнього суверена Ватикану.

Іспанці збунтувалися проти папи

З Європи приходять усе нові повідомлення про безлади. У Швеції молодь нападає на поліцейські відділки. Іспанці не хочуть пускати в країну папу римського. Справа дійшла до масових зіткнень з вартою порядку, передає "Вести.ру".

"Ми не хочемо платити за папу", - під таким гаслом на головні площі Мадрида вийшли десятки тисяч іспанців. Візит Бенедикта XVI обійдеться приймаючій стороні в 50 мільйонів євро. Велика частина суми піде на забезпечення безпеки понтифіка. Іспанці порахували, що це занадто дорого. Демонстрації протесту співпали з мітингом католицької молоді на площі Пуерта дель Соль. Отже в натовп обурених потрапили навіть декілька паломників.

Спочатку акції протесту носили мирний характер, але коли в справу втрутилася поліція почалися безлади. Щоб розігнати натовп, на площу приганяли водомети. А тих, кого не зломив натиск води, офіцери утихомирювали гумовими палицями. Повідомляється про десятки затриманих.

Свій гнів випліскує на вулиці не лише іспанська молодь. У Гетеборгу, другому за величиною місті зазвичай тихій Швеції, молоді люди атакували відразу декілька поліцейських патрулів. Їх закидали каменями і пляшками із запальною сумішшю. І тепер там побоюються розвитку подій за лондонським сценарієм.

"Напад на офіцерів - це вже занадто серйозно. Це серйозний знак", - вважає офіцер поліції Бертил Клаессон.

Нещодавно Папа Римський Бенедикт XVI своїм декретом відлучив від церкви 29 черниць монастиря Святого пророка Іллі в Брюховичах (Львівська область). Причиною рішення стала відмова монахинь визнавати Папу Римського і церковну ієрархію, а також їхня підтримка самопроголошеної Української правовірної греко-католицької церкви.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 958 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ