Чт, 2024-03-28, 17:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 16 » На нові одкровення Мельниченка у справі про вбивство Щербаня відреагували соратники Тимошенко
10:41
На нові одкровення Мельниченка у справі про вбивство Щербаня відреагували соратники Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Соратники екс-прем'єрки України Юлії Тимошенко заявляють про замовний характер звинувачень на адресу свого лідера в причетності до вбивства з боку колишнього охоронця екс-президента Леоніда Кучми Миколи Мельниченка.

"Сьогоднішня заява Миколи Мельниченка підготовлена на замовлення та під диктовку адміністрації президента", - йдеться в заяві очолюваної Тимошенко партії "Батьківщина", поширеній 15 вересня.

"Після того як влада обламала зуби, намагаючись зшити білими нитками сфальшовані справи проти Юлії Тимошенко, вона вдалася до послуг особи, яка протягом більше десяти років відома тим, що пропонувала різним силам як у середині країни, так і за її межами, недешево продати якісь "нові записи" з кабінету Кучми", - йдеться у заяві.

"Ми хочемо нагадати, що саме у приміщенні адміністрації президента Кучми на Банковій фальшувалися перші справи проти Юлії Тимошенко. У тому самому кабінеті, де сьогодні сидить Янукович. І єдино можливою інформацією, якою може володіти Мельниченко, це накази Кучми про репресії проти нашого лідера", - вважають соратники екс-прем'єрки.

У партії "Батьківщина" також наголосили, що у 2003 році у Луганську відбувся суд у справі щодо вбивства Євгена Щербаня. Але навіть підконтрольний Кучмі суд не зміг віднайти найменших доказів причетності Юлії Тимошенко до цього злочину. "Не зміг знайти, бо їх просто не існує і не існувало у природі", - впевнені у "Батьківщині".

Соратники екс-прем'єра також заявляють, що Мельниченко раніше пропонував "Батьківщині" за "гонорар" виступити зі свідченнями на захист Тимошенко.

"Самому Миколі Мельниченку ми хочемо нагадати, що він більше півроку шукав виходи на керівництво партії "Батьківщина", а також на захисників Юлії Тимошенко з пропозиціями за "гонорар" виступити зі свідченнями на захист нашого лідера. Однак після категоричної відмови пішов на співпрацю з режимом, для якого залякані чи куплені так звані "свідки" давно стали засобом для розправи над лідерами опозиції", - додали у партії Тимошенко.

Нагадаємо, 14 вересня екс-охоронець Кучми Микола Мельниченко провів в США брифінг, а потім в мережі Facebook повідомив, що в записаних ним розмовах замовником вбивства Щербаня називається Лазаренко, а оплату за вбивство здійснили Петро Кириченко (бізнес-партнер Павла Лазаренка) і Тимошенко.

Крім того, Мельниченко заявив, що чоловік Юлії Тимошенко Олександр звертався до нього з пропозицією сфальсифікувати дані записів щодо інформації про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році і звинуватити в ньому президента України Віктора Януковича.

Зазначимо, що ці свідчення Мельниченко дав Міністерству юстиції США. Екс-майор держохорони раніше був оголошений в міжнародний розшук, його майже на два тижні затримували в Італії, але в підсумку звільнили. Зараз він перебуває у США, а в Україні проти нього відновили кримінальну справу за позовом Кучми.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: Мельниченка, вбивство Щербаня, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ