Вт, 2024-04-23, 11:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 19 » На полігоні у Самарській області Росії вибухнули боєприпаси: евакуювали понад чотири тисячі осіб. ВІДЕО
12:08
На полігоні у Самарській області Росії вибухнули боєприпаси: евакуювали понад чотири тисячі осіб. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
У Самарській області в районі селища Нагорний в Росії на складі боєприпасів сталося п'ять потужних вибухів. В окрузі загорівся ліс, служби порятунку почали евакуювати жителів з довколишніх сіл і селищ, пише NEWSru.com.

За деякими даними, на складах знаходиться близько 13 мільйонів одиниць снарядів.

"Близько години тому в поліцію надійшла інформація про те, що на полігоні в Чапаєвську вибухають боєприпаси", - сказав начальник прес-служби ГУ МВС по Самарській області Сергій Гольдштейн.

Населення Чапаєвська та інших населених пунктів, розташованих поблизу Приволзького державного боєприпасного випробувального полігону, в паніці, передає портал Progorodsamara.ru.

За повідомленнями очевидців, осколки розлітаються в сторони на кілька кілометрів і падають на проїжджаючі автомобілі. У кількох будинках вибило скло. Служби порятунку почали евакуювати мешканців.

Очевидці зняли один з вибухів на відео.

Понад 4 тисяч людей евакуйовали з населених пунктів, що знаходяться поряд з полігоном, де тривають вибухати снаряди, повідомив "Интерфакс" начальник прес-служби МНС по Самарській області Михайло Метьолкін.

Полігон був оточений з усіх боків, дороги, що ведуть до складів, перекриті. За даними МВС, в даний час на місці події працюють всі оперативні служби, співробітники поліції оточили прилеглу територію, не допускаючи на ділянку громадян.

"За попередньою інформацією, вибухи прогриміли в 19:30 за московським часом (18:30 по Києву)", - передає ИТАР-ТАСС слова представника МНС Росії. В даний час вибухи припинилися, на місці працюють пожежно-рятувальні підрозділи.

"Загрози населеним пунктам немає", - заспокоїли в МНС.

Раніше джерело в правоохоронних органах області повідомило, що в результаті вибухів в районі військового полігону в Самарській області постраждала одна людина. За словами місцевих жителів, перший вибух стався близько 19:10 за московським часом, другий - о 19:25. Перший вибух був настільки потужним, що в місті Новокуйбишевську, який знаходиться в 15 кілометрах від полігону, скло в будинках задзвеніло, а у припаркованих автомобілів спрацювала сигналізація.

"В даний час слідчі СК РФ Самарської області виїхали на місце події. За попередніми даними, стався мимовільний вибух снарядів, що перебувають у приміщеннях", - йдеться в повідомленні Слідчого комітету.

Як повідомили джерела РБК, інцидент стався на підприємстві, де зберігається тротил і ведуться роботи зі знищення боєприпасів. Відразу після першого потужного вибуху в найближчому лісі почалася пожежа. На трасі "Самара-Волгоград" утворилася пробка, швидше за все, з цікавих.

У Twitter багато хто сплутали вибухи під Чапаєвському з пожежею в Самарі, де горить покинута казарма. Ось коментар одного з користувачів: "Горить колишня військова частина, до вибухів це не має ніякого відношення!".

Нагадаємо, 30 травня на полігоні в Новомосковську на Дніпропетровщині в Україні вибухнули боєприпаси, в результаті чого постраждали двоє солдатів. Як з'ясувалося, під час гасіння трави, яка загорілася під час проведення робіт на території Новомосковського полігону, самовільно здетонували боєприпаси минулих років.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: полігоні, Самарській, боєприпаси, чотири тисячі осіб, Росії, вибух
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ