Ср, 2024-04-24, 16:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 24 » На саміті Групи Ріо посварилися президенти Венесуели і Колумбії. Чавес "шкодує", але винним себе не вважає
20:55
На саміті Групи Ріо посварилися президенти Венесуели і Колумбії. Чавес "шкодує", але винним себе не вважає
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Президент Венесуели Уго Чавес висловив жаль у зв'язку з гострою перепалкою, яка сталася на саміті Групи Ріо і карибських країн в Мексиці з президентом Колумбії Альваро Урібе. У той же час, на прес-конференції у вівторок він заявив, що не вважає себе винним у цьому інциденті, передає ИТАР-ТАСС.
"Що ти зробиш, коли тобі плюють в обличчя? Природно, треба відповідати", - сказав Чавес. При цьому він "шкодує про інцидент", який стався на форумі, де "панували глибокі братерські почуття" між учасниками.

Під час офіційного обіду в рамках форуму латиноамериканських країн - так званої Групи Ріо, що відкрився 22 лютого в Мексиці, відбулася словесна перепалка між президентом Венесуели Уго Чавесом і його колумбійським колегою Альваро Урібе. Обидві сторони наводять різні версії розвитку подій.

Так, джерела агентства з венесуельської сторони стверджують, що "гаряча суперечка" між главами держав розгорілася після того, як Урібе, висловивши невдоволення позицією Венесуели у сфері колумбійсько-венесуельських торговельних відносин, дозволив собі необережне порівняння нібито жорсткої політики влади Венесуели щодо колумбійських компаній з блокадою Куби, яку здійснює США.

У свою чергу прес-служба Урібе повідомляє, що ініціатором конфлікту виступив саме Уго Чавес, який натякнув, що колумбійський президент таємно направив до Венесуели 300 озброєних найманців, метою яких була фізична ліквідація венесуельського лідера. У відповідь на таке звинувачення президент Колумбії попросив Чавеса не втрачати почуття поваги і заявив, що "ніколи б не зробив що-небудь подібне".

"Порівнювати ситуацію між Кубою і США з тією, яка спостерігається у відносинах Колумбії і Венесуели просто смішно", - заявив Чавес. Він шкодує, що даний інцидент не був показаний по телебаченню. "З'явилося безліч версій події", автор кожної з яких додавав щось від себе, відзначив венесуельський лідер.

Одночасно венесуельський лідер висловив готовність до діалогу з колумбійським колегою "для подолання ситуації, що виникла". "Більше того, вважаю, що це наш обов'язок", - зазначив Чавес. Він подякував країнам регіону за створення так званої "групи друзів" з тим, щоб постаратися нормалізувати колумбійсько-венесуельські відносини.

Венесуельський лідер вважає, що, незважаючи на неприємний інцидент, "учасникам форуму вдалося одноголосно ухвалити важливі документи".

Головним підсумком зустрічі стало рішення створити Спільноту країн Латинської Америки і Карибського басейну без участі США і Канади.

Відносини між Венесуелою і Колумбією зіпсувалися влітку 2009 року після того, як Колумбія погодилася розмістити на своїй території бази США для боротьби з наркотрафіком.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1176 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ