Сб, 2024-04-20, 01:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 16 » Нафта на світових ринках різко подешевшала через загрозу витоку радіації на японській АЕС
15:10
Нафта на світових ринках різко подешевшала через загрозу витоку радіації на японській АЕС
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Офіційна ціна нафти Brent на електронній товарної біржі InterContinental Exchange Futures Europe (IСE Futures Europe) за підсумками торгів 15 березня 2011 знизилася на 5,15 дол і становила 108,52 дол/бар. Офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) на терміновій товарній біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) у Нью-Йорку знизилася на 4,01 дол і становила 97,18 дол/бар, передає "РБК-Україна".

Як вважають експерти термінового ринку нафти, інвестори в умовах загрози поширення над територією Японії радіоактивного зараження терміново позбавляються ризикових активів. З цієї причини 15 березня з початку дня знижувалися не тільки ціни на нафту, а й ціни на дорогоцінні і промислові метали.

"Через неприйняття ризику інвестори ліквідують активи і позиції, включаючи нафту та золото, - зазначає експерт Astmax Co Ltd Тецу Еморі. - Проблема атомної станції була несподіваною, дуже серйозним додатковим фактором для ринку, оскільки у нас немає тут ніякого досвіду".

Раніше повідомлялося, що "чорне золото" помітно втратило у ціні в очікуваннях суттєвого зниження попиту в Японії, яка постраждала від потужного землетрусу. Японія є третім у світі імпортером нафти, одначе після закриття багатьох підприємств унаслідок пожеж і аварій, інвестори очікують "охолодження" нафтової лихоманки.

Ціна нафти падала в п'ятницю максимальними темпами після надходження перших повідомлень щодо масштабів потужного землетрусу в Японії. В останні чотири місяці ціна нафти на світових ринках невпинно зростала. Причиною цьому були заворушення в арабському світі і, насамперед, у Лівії, яка є одним з найбільших експортерів нафти. І незважаючи на те, що криза у Лівії поки що далека від розв’язки, землетрус у Японії значно відкоригував ціни на "чорне золото".

Найчастіше подібні стихійні лиха ведуть до подорожчання нафти. Водночас нині аналітики відзначають, що цього разу серед інвесторів стався сплеск побоювань спекуляцій і нових ризиків, передусім, пов'язаних із острахом через перебої в промисловій активності попит на нафту в Японії знизиться. Досі Японія була третьою у світі за обсягами споживання "чорного золота" після США та Китаю.

"Тепер вся увага інвесторів сфокусована на понеділкових торгах, аби з’ясувати, чи ціна нафти залишатиметься на позначці, нижчій 100 доларів за барель", - каже біржовий аналітик Джеймс Суіні.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 973 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ