Пт, 2024-04-19, 03:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 5 » Найдорожчими аукціонними авто в Британії стали раритетний Bentley і столітній Rolls-Royce
17:57
Найдорожчими аукціонними авто в Британії стали раритетний Bentley і столітній Rolls-Royce
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
Bentley Blower 1929 року випуску став найдорожчим британським автомобілем, будь-коли проданим на аукціоні. Раритетний автомобіль пішов з молотка за 542 тисячі фунтів стерлінгів (майже 8 мільйонів доларів США), оголосив аукціонний дім Bonhams, який проводив торги.

Проданий за рекордну ціну Bentley Blower належав серові Генрі Біркіну, що встановив на цьому автомобілі в 1931 році рекорд швидкості для того часу - 137 миль на годину (більш як 220 км/год). Ім'я продавця раритетного автомобіля і його нового власника організатори торгів не розголошують, передає Lenta.ru.

Другим за вартістю лотом, що пішли з молотка в рамках проведеного Bonhams аукціону, став лімузин Rolls-Royce Silver Ghost 1912 року випуску, проданий за 4,7 мільйона фунтів стерлінгів (7,3 мільйона доларів США).

Мова йде про машину преміум-класу Silver Ghost ("Срібна примара"), яка випускалася в Сполученому Королівстві з 1907 по 1926 роки. Проданий на аукціоні в маєтку Гудвуд (Goodwood) в Західному Сассексі Rolls-Royce було складено вручну на замовлення. У 1912 році він коштував лише 93 тис сучасних фунтів стерлінгів (115 тис євро) - або одну тисячу старих.

Машина була здатна розвивати швидкість до 20 миль на годину, що відповідало максимальному обмеженню швидкості, встановленому тоді у Великобританії, і була обладнана рідкісним на ті часи приладом - спідометром. Багато елементів салону "Срібної примари" оздоблені сріблом і слоновою кісткою, а оббивка дверей виконана шовковою тканиною.

Про продану машину відомо не дуже багато. Британські ЗМІ пишуть, що її в 1992 року вивезли до США після того, як її купив американський колекціонер. У 2007-му цей автомобіль придбав юрист з штату Техас за 1,9 млн фунтів стерлінгів (2,9 млн дол). Однак в 2009 році власник загинув в автокатастрофі, коли керував іншим автомобілем. Ім'я нового власника "Срібного примари" не повідомляється.

Нагадаємо, нещодавно одинадцять автомобілів Porsche, випущених з 1955 по 1997 рік, пішли з молотка на аукціоні в американському штаті Флорида за рекордно високі суми - від 308 тис дол до 4,4 млн дол. Проте їх легко обійшов перший суперкар: Bugatti Type 57SC Atlantic 1936 року випуску був проданий за 38 мільйонів доларів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: аритетний Bentley і столітній Rolls, британії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ