Сб, 2024-04-20, 07:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 14 » Нардепи від групи "За Україну!" вимагають від ГПУ реакції на арешт автора відео "телячої мови"
15:38
Нардепи від групи "За Україну!" вимагають від ГПУ реакції на арешт автора відео "телячої мови"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народні депутати від групи "За Україну!" вимагають від Генеральної прокуратури провести перевірку факту затримання активіста громадської організації "Дорожній контроль" в Одесі, заявив депутат від партії "За Україну!" Іван Стойко, передає УНІАН.

"Ми звертаємося до Генеральної прокуратури з проханням перевірити правомірність дій представників ДАІ, й у разі виявлення порушень - вони мають нести покарання", - наголосив народний депутат.

Також Стойко підкреслив, що затримання громадського активіста - "це черговий наступ на права українців". "Дії влади сьогодні спрямовані на придушення громадянських прав і свобод. Заборона мирних мітингів та зібрань, тиск на опозиційних політиків та представників ЗМІ - усе це кроки, спрямовані на згортання демократичних процесів в Україні", - сказав він.

Аналогічне звернення до генерального прокурора Віктора Пшонки направив і народний депутат від "Нашої України" Андрій Парубій. На його переконання, затримання співробітниками Управління ДАІ Одеси активіста громадської організації "Дорожній контроль" м. Одеси Дмитра Говердовського відбулося з порушенням низки законів України.

"Безпідставне затримання Говердовського та притягнення до адміністративної відповідальності має ознаки помсти з боку колег інспектора Олександра Швеця та є незаконним перешкоджанням діяльності громадської організації", - переконаний Парубій.

22 січня інспектор Одеського міськуправління ДАІ Олександр Швець при виконанні службових обов'язків відмовився спілкуватися державною мовою з водієм зупиненого ним приватного автомобіля. Під час розмови старший сержант Швець (номер посвідчення ОД0148) заявив: "Не розумію телячої мови".

За наслідками службового розслідування Швеця було звільнено зі служби в ДАІ. Також вжито заходів дисциплінарного впливу щодо його керівників, які "не забезпечили контроль за роботою підлеглих".

12 лютого приблизно о 3 годині ночі працівники ДАІ Одеси зупинили автомобіль активіста "Дорожнього руху" й затримали його. Активіста, який зняв відео з даїшником, що зневажає державну мову, посадили на п'ять діб.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 881 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ