Пт, 2024-04-19, 16:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 23 » Наш прапор – більше, ніж символ, часом важливіше за життя – Порошенко. ВІДЕО
11:46
Наш прапор – більше, ніж символ, часом важливіше за життя – Порошенко. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Державний прапор під час урочистостей на Софійській площі підняв український герой Мирослав Гай, який торік 14 травня під кулями бойовиків встановив синьо-жовтий прапор на 120-метровій телевежі міста Слов'янськ. Наш прапор - це більше, ніж символ, а часом – важливіше ніж життя.

Про це сказав президент України Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора, передає кореспондент Укрінформу.

"Українського лицаря, який щойно підняв у височінь наше національне знамено, звуть Мирослав Гай. Така честь випала йому цілком заслужено. Уявімо собі гору Карачун - найвищу точку Слов’янська. 14 травня минулого року Мирослав, - на той час боєць Національної гвардії, - разом із десантником легендарної 95-ї аеромобільно-десантної бригади Сергієм Шевчуком під смертоносними кулями оскаженілих бойовиків встановили синьо-жовтий прапор на 120-метровій телевежі міста. Височінь така, що знамено гордо замайоріло неначе над усім Донбасом, аж по Азовське море", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що на Софійській площі, де понад 96 років тому було проголошено Акт злуки українських земель в єдину соборну державу, присутні ще кілька героїв, і всі вони довели, що "наш прапор це більше, ніж символ, а часом – важливіше ніж життя". Так, найстарший з них - це Анатолій Чайка, вчитель фізкультури із Донецька. В День соборності 2014 року на барикадах на Грушевського нападники намагалися вибити у нього з рук прапор. Його герой тримав так міцно, що вороги зламали йому обидві руки.

Волонтери Вікторія та Олександр Кононови майже сто днів провели в полоні бойовиків, де врятували від наруги український прапор і змогли забрати його на волю. Так само вчинив і Максим Авраменко: довго переховував стяг, а виніс його, зашивши у підкладку власного одягу і з ризиком навіки згинути в катівнях бойовиків.

"Микола Подрезан, людина з обмеженими можливостями, поклав за мету проїхати з українським прапором 35-ма містами світу. Мистецтвознавець і художник Лев Скоп разом із сином Михайлом мають родинне ремесло: наносять на прапори зображення святих і дарують їх захисникам України. Одне з таких знамен належить "Диким качкам" із 80-ї аеромобільної бригади. Зображено на ньому покровителя українського війська Архистратига Михаїла. І, нарешті, серед нас – Олександр Куренко, воїн 93-ї механізованій бригади. Прапор з його авто разом з ним вижив у справжньому пеклі під Іловайськом – в тих трагічних подіях, які стали наслідком прямого вторгнення підрозділів російської армії на територію України", - поінформував глава держави, додавши на виставку прапорів і стяг, який йому вручили воїни під час вчорашнього візиту до Чугуєва.

Щороку 23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора.

Цього дня 1991 року після поразки заколоту ДНКС у Москві група патріотично налаштованих народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради. Освячення національного прапора було проведено священиком священиком УАПЦ Петром Бойком.

Проголошення державної незалежності України відбулося наступного дня, 24 серпня 1991 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 681 | Додав: adminA | Теги: життя, прапор, символ, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ