Чт, 2024-04-18, 14:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 4 » Назарбаєв переміг на виборах президента Казахстану. За попередніми даними, він набрав 95,5%
10:34
Назарбаєв переміг на виборах президента Казахстану. За попередніми даними, він набрав 95,5%
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
.

Чинний президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, за попередніми даними, переміг на виборах голови держави, які відбулися 3 квітня, повідомляє ЦВК країни.

"На цей момент голоси виборців розподілилися таким чином - за Жамбила Ахметбекова проголосувало 1,4%, за Мелса Елеусізова - 1,2%, за Гані Касимова - 1,9%, за Нурсултана Назарбаєва - 95,5%", - повідомив попередні дані Центральної виборчої комісії голова ЦВК Куандик Турганкулов журналістам ув понеділок в Астані, повідомляє Інтерфакс-Україна.

- Назарбаєв упевнений, що результати виборів стали сенсацією для Заходу

Він підкреслив, що "це не остаточні, а попередні підсумки голосування, оскільки протоколи територіальних виборчих комісій до нас тільки почали надходити, на що виборним законодавством відводиться дводенний термін". "В процесі надходження протоколів ми уточнюватимемо дані, як щодо явки, так і щодо результатів голосування", - сказав голова ЦВК.

"Що стосується остаточних підсумків позачергових виборів президента Казахстану, які відбулися 3 квітня поточного року, то, згідно з виборчим законодавством, Центральна виборча комісія повинна встановити їх на підставі протоколів виборчих комісій не пізніше ніж у семиденний термін після виборів, тобто не пізніше 9 квітня 2011 року", - додав Турганкулов.

Для перемоги на виборах кандидатові необхідно було набрати понад 50% голосів. Усього за посаду президента боролися чотири кандидати.

Одну із сенсацій виборів стало відомо ще напередодні: 3 квітня Казахстан встановив рекорд з явки виборців. За попередніми даними, вона сягнула 89,9%. На минулі вибори 2005 року на виборчі дільниці прийшло 76,78%, повідомляє NEWSru.com.

Не встигли співробітники казахських виборчкомів о 7.00 ранку відкрити свої дільниці, як перед ними вже утворилися черги. Тисячам держслужбовців, пенсіонерів і студентів хотілося виконати свій громадянський обов'язок якомога раніше, подекуди доходило ледь не до бійок. На опозиційних сайтах писали, що виборців примушували голосувати під загрозою звільнення, студентів лякали відрахуванням, а пенсіонерів заманювали на дільниці безкоштовним чаєм і календариками.

Уже після закриття виборчих дільниць радник президента заявив журналістам, що "це були найідеальніші вибори за всю електоральну історію країни". Він висловив надію, що таку ж оцінку виборам дадуть західні спостерігачі.

Ще жодні вибори в Казахстані не було визнано вільними і справедливими незалежними спостерігачами. Проте навіть на чесних і справедливих виборах, вважають експерти, більшість все одно проголосувала б за нинішнього президента. Більшість жителів Казахстану вважає, що Назарбаєв приніс країні стабільність й економічне процвітання.

До того ж влада звернула увагу на сутички в арабському світі та пообіцяла демократичні реформи.

Назарбаєв перебуває при владі більш як 20 років. Виступаючи зі щорічним посланням народу країни в січні 2011 року, він заявив, що, якщо дозволять здоров'я і сили, готовий працювати на своїй посаді стільки, скільки це буде потрібно народу.

31 січня Назарбаєв оголосив про намір провести дострокові президентські вибори. Заява президента пролунала відразу після того, як Конституційна рада Казахстану визнала закон "Про внесення змін і доповнень до Конституції", (який передбачає референдум щодо продовження повноважень чинного глави держави до 2020 року замість виборів у 2012 році, прийнятий парламентом 14 січня 2011 року) не відповідним Конституції Казахстану. Президент рішення Конституційної ради підтримав.

Нагадаємо, що казахстанські парламентарі раніше зверталися до глави держави із закликом призначити республіканський референдум з питання про зміни до Конституції, що передбачають можливість продовження на цьому референдумі президентських повноважень першого президента і лідера нації. Але Назарбаєв своїм наказом відхилив пропозицію парламенту.

У свою чергу, Євросоюз вітав рішення президента Казахстану Назарбаєва не проводити національний референдум щодо продовження терміну його президентських повноважень до 2020 року і висловив надію, що дострокові президентські вибори будуть вільними та чесними.

Назарбаєв упевнений, що результати виборів стали сенсацією для Заходу

Президент Казахстану Назарбаєв вважає результат виборів сенсацією для Заходу. "Більше 90% за кандидата, тобто мене - це сенсація для західних держав", - заявив він, виступаючи в понеділок в Астані на форумі своїх прихильників "Вперед, разом із лідером!", повідомляє РИА "Новости".

Назарбаєв вважає, що ці вибори показали єдність казахстанського народу.

"Якщо зазвичай вибори президента розділяють країну на різні партійні блоки - ми об'єдналися. Якщо у світі йде кровопролиття, міжнаціональна ворожнеча - ми єдині: всі національності, народності, всі релігії Казахстану. Десь скорочують робочі місця, зупиняють заводи - ми будуємо заводи, даємо нові робочі місця. Десь сьогодні скорочують пенсії, а ми - збільшуємо", - заявив голова держави.

"Мандат, який дав нам вчора народ, ми з вами використовуватимемо для подальшої спільної роботи", - сказав він.

Назарбаєв запевнив, що всі його сили, досвід, думки "буде присвячено служінню казахстанському народу - так завжди було і буде завжди".

"У рік нашого 20-ліття казахи показали всьому світу ще раз, що ми - молода держава, яка росте, поважний член світової спільноти. Ми відкриті для всього світу. Ми - демократичний Казахстан", - зазначив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 923 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ