Вт, 2024-04-23, 19:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 14 » Не блокували роботу штабу об'єднаної опозиції, а проводили слідство, - кажуть в Черкасах в МВС
12:33
Не блокували роботу штабу об'єднаної опозиції, а проводили слідство, - кажуть в Черкасах в МВС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Міліція не блокувала роботу Черкаського обласного виборчого штабу об'єднаної опозиції, а проводила оперативно-слідчі дії в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної прокуратурою, повідомляє УНІАН з посиланням на Сектор зв'язків з громадськістю УМВС в Черкаській області.

Зокрема, як пояснили в ССО, 12 липня, працівники міліції проводили оперативно-слідчі дії з розслідування кримінальної справи, порушеної прокуратурою 30 червня 2011 за ст 197-1 "Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво" та ст 191 ч 5 Кримінального кодексу Україна "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" ККУ.

Як говориться в повідомленні, "фігуранти справи, маючи відношення до розробки та виготовлення проектної документації на землю і будівництво, своїми діями завдали матеріальної шкоди на суму 739 тис грн. Ці справи були об'єднані в одне провадження, а в грудні 2011 року перекваліфіковані на ст 190 ч 4 "Шахрайство" Кримінального кодексу".

Весь цей час, за даними міліції, тривало досудове слідство для встановлення осіб, причетних до незаконних дій, яке з'ясувало, що службові особи підприємства, щодо діяльності якого було порушено кримінальні справи, перераховувало отримані незаконним шляхом кошти на безготівкові рахунки фірми, в офісах якої, згідно з постановою прокуратури, повинні були проходити оперативно-слідчі дії з виявлення доказової бази щодо незаконної діяльності цієї фірми.

У той же час, як заявляють в УМВС, "намагаючись уникнути відповідальності за скоєні злочини, службові особи підприємства вирішили заполітизувати ситуацію, і, шляхом перекручування фактів і надання неправдивої інформації, використовувати її на свою користь".

Зокрема, наголошується в повідомленні, коли працівники Держслужби по боротьбі з економічною злочинністю разом з чотирма слідчими і понятими прибутку для проведення слідчих дій, з'ясувалося, що директор фірми на своєму робочому місці відсутня.

"Через деякий час керівник фірми прибув в офіс, але не сам, а в супроводі депутата Верховної Ради, депутатів облради, помічників депутатів та преси. Відкрито провокуючи працівників міліції, вони почали перешкоджати роботі слідчо-оперативної групи і всіляко заважали їм виконувати свої службові обов'язки ", - заявили в міліції, додавши, що, враховуючи ситуацію, слідчим з цього приводу було складено відповідний процесуальний документ, який долучений до матеріалів кримінальної справи, про що поінформовано органи прокуратури.

Як повідомлялося, 12 липня заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що в Черкасах за постановою прокурора міста заблоковано приміщення штабу об'єднаної опозиції, в якому знаходиться офіс обласної організації партії "Фронт Змін" і громадська приймальня народного депутата Романа Ткача.

За даними обласної організації ВО "Батьківщина", кілька правоохоронців зайшли в штаб і пред'явили працівникам штабу постанову про обшук, підписаний черкаським районним прокурором Русланом Олійником - сином народного депутата-"регіонала" Володимира Олійника. Вони закрили обидва входи на поверх, де знаходиться штаб. В постанові було зазначено, що міліція повинна обшукати всі приміщення, яке належить ВАТ "Черкасагропроект", і вилучити всю фінансову документацію, печатки та електронні носії.

Як говориться в повідомленні парторганізації ВО "Батьківщина", незважаючи на те, штаб знаходиться в 5-поверховому будинку, в якому офіси орендують десятки підприємств і організацій, міліція прийшла саме в штаб опозиції.

Розблокувати штаб вдалося народному депутату Андрію Шевченко, який в той день знаходився з робочою поїздкою в Черкасах. Він через підвал потрапив в заблокований штаб.

Зазначимо, що пусковим механізмом для переходу конфлікту між владою та опозицією у відкриту стадію виявилося скандальне ухвалення закону про мови в Верховній Раді 3 липня. З цього моменту Україну колотить хвиля протестів.

6 липня у Черкасах уже стався інцидент з застосуванням правоохоронцями сили проти мітингувальників на захист української мови. Народні депутати від БЮТ Микола Томенко та НУ-НС Ірина Геращенко звернулися в Генеральну прокуратуру з вимогою дати роз'яснення з приводу інциденту. Опозиціонери впевнені, що вказівку міліції дав особисто губернатор Сергій Тулуб. У свою чергу міліція Черкас запевняє, що "Беркут" опозиціонерів не бив. Це тільки ППС придушив непокору.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: проводили слідство, Черкасах в МВС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ