Чт, 2024-03-28, 14:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 11 » Не треба давати батьку Героя України, у нього були інші цінності - дочка хірурга Миколи Амосова
11:39
Не треба давати батьку Героя України, у нього були інші цінності - дочка хірурга Миколи Амосова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Дочка знаменитого хірурга Миколи Амосова Катерина виступила проти пропозиції щодо нагородження його посмертно званням Героя України, оскільки, на її думку, заслуги її батька не потребують офіційного підтвердження, повідомляє газета "Сегодня".

Члени комісії з відзначення 100-річчя Миколи Амосова в 2013 році, куди включена його дочка, висловили пропозицію клопотати про нагородження знаменитого хірурга посмертно званням Героя України.

У відповідь на це клопотання Катерина висловила незгоду, за її словами, від всієї її родини.

"Я від всієї своєї родини хочу публічно висловити незгоду з цією пропозицією, яке залишилося незмінним з 2003 року, коли те ж питання піднімалося адміністрацією президента Леоніда Кучми", - заявила з цього приводу Катерина Амосова.

Вона підкреслила, що вважає неприйнятним присудження звання Герою України її батькові, оскільки це звання лише підвищує самооцінку багатьох нинішніх його носіїв.

"Вважаю неприйнятним використовувати ім'я Миколи Амосова для "освячення» девальвувати звання і лукавого підвищення публічної значущості та самооцінки багатьох нинішніх носіїв "Героя України", а також багатьох з тих, хто зараз активно працює "над вирішенням цього питання", так само і тих, хто це "питання вирішує", - наголосила дочка знаменитого хірурга.

Вона вважає, що заслуги її батька не потребують офіційного підтвердження, а він сам неодноразово відмовлявся від подібних нагород.

"Батько без будь-якого пієтету ставився до звань і такого роду нагород, оскільки жив за іншими мірками і мав інші, справжні цінності. Те, що Амосов зробив для України, отримало вище визнання - любов і повагу народу, як України, так і людей далеко за її межами, і підтвердження цього не потребує відповідної "довідки" від менеджменту", - підкреслила Амосова.

Вона також зауважила, що влада країни може вшанувати заслуги хірурга, але не званням.

"Вважаю, що визнання заслуг Амосова перед Україною можна і повинно висловити виконанням постанови Верховної Ради України про встановлення пам'ятника йому у м. Києві, з публічним проведенням відкритого творчого конкурсу незаангажованою комісією і освітленням всього процесу в ЗМІ. Це могло б стати також маленьким кроком на шляху побудови в Україні громадянського суспільства", - наголосила дочка геніального хірурга.

12 грудня виповниться 10 років з дня смерті Миколи Амосова.

Раніше повідомлялось, що український письменник Василь Шкляр заявив, що звання Героя України дискредитувало себе і його треба анулювати.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: інші цінності, Дочка хірурга Миколи Амосова, Героя України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ