Ср, 2024-04-24, 19:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » Не всі зможуть скористатися правом обирати депутатів з підвищенням виборчого бар'єру до 5%
18:51
Не всі зможуть скористатися правом обирати депутатів з підвищенням виборчого бар'єру до 5%
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У разі підвищення виборчого бар'єру з 3% до 5% майже половина країни не зможе скористатися своїм правом обирати кандидатів у депутати. Про це на прес-конференції заявив перший заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, повідомляють "Коментарі".

За його словами, на недоцільність підвищення виборчого бар'єру звернули увагу експерти Венеціанської комісії.

"У Венеціанській комісії були зауваження з приводу підвищення виборчого бар'єру до 5%. Якщо це буде зроблено, то за результатами голосування кількість виборців, інтереси яких не будуть враховані, буде коливатися в районі 40%", - зазначив Магера.

Чиновник підкреслив, що в новому законі урізані права українців, які проживають за кордоном. За його словами, вони зможуть проголосувати тільки за кандидатів у депутати за партійними списками, але не за мажоритарними округами.

Крім того, як зазначив Магера, Партія регіонів, Блок Литвина і КПУ на парламентських виборах можуть отримати від 9 до 12 місць в окружних виборчих комісіях.

"Згідно з проектом, окружні комісії формуються за формулою "15+3". 15 висувають п'ять парламентських фракцій, по три від кожної фракції. Інші троє членів комісії пропонують політичні партії, які висунули своїх кандидатів у депутати. Ці троє членів визначаються шляхом жеребкування", - зазначив заступник голови ЦВК.

При цьому він зазначив, що таким чином великі преференції отримують провладні партії.

"Партія регіонів, КПУ і Блок Литвина як парламентські партії отримують як мінімум 9 місць в окружних комісіях. При цьому в жеребкуванні можуть брати участь як парламентські, так і непарламентські партії. Тому теоретично, і решту три місця можуть зайняти представники провладних партій. Тобто, правляча партія може отримати від 9 до 12 з 18 місць в окружкомах", - резюмував Магера.

Нагадаємо, що 4 жовтня народні депутати провалили 12 альтернативних законопроектів про вибори. У цей же день президент Віктор Янукович на зустрічі зі спікером і лідерами фракцій несподівано "прийняв пропозицію" Володимира Литвина про те, що правила майбутніх виборчіх перегонів депутати можуть доопрацювати і навіть затвердити самі.

Нещодавно на сайті Верховної Ради було оприлюднено текст законопроекту №9265-1 від 10 жовтня 2011 року "Про вибори народних депутатів України". Як і передбачалося, законопроект, ініційований народними депутатами від парламентської більшості, дублює аналогічний президентський законопроект.

Зазначимо, свого часу спікер ВР Володимир Литвин повідомив, що парламент почне розглядати закон про вибори народних депутатів після надходження рекомендацій від Венеціанської комісії.

Венеціанська комісія жорстко розкритикувала зміни до закону про вибори. Про це повідомив заступник глави партії "Батьківщина", колишній віце-прем’єр Григорій Немиря, який брав участь у засіданні Венеціанської Комісії.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ