Сб, 2024-04-20, 15:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 7 » Незабаром будь-хто зможе літати в космос: перший космопорт готовий вже на 90%. ВІДЕО
19:55
Незабаром будь-хто зможе літати в космос: перший космопорт готовий вже на 90%. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Перший у світі приватний космопорт "Америка", звідки вже через півтора року можуть початися туристичні рейси за межі Землі, готовий на 90% - вже побудовані трикілометрова злітна смуга, футуристичної форми термінал і куполоподібний Космічний командний центр. Космодром зведено в американському штаті Нью-Мексико на території площею 70 квадратних кілометрів, передає NEWSru.com.

Перевезенням туристів займеться компанія Virgin Galactic ексцентричного британського мільярдера Річарда Бренсона, засновника корпорації Virgin, що включає близько 350 різних компаній: магазини з продажу музичних дисків, авіа- та залізничні компанії, радіостанцію, видавництво і гоночну команду.

Суборбітальні польоти будуть здійснюватися на кораблі WhiteKnightTwo (SpaceShipTwo), схожому на три з'єднаних між собою літаки.

Представники цього проекту - одного з найамбітніших у світі - з гордістю повідомляють, що вже до кінця року всі роботи має бути завершено. За їхніми словами, всі неймовірно схвильовані таким прогресом і перспективами.

Новий виконавчий директор космопорту Крістін Андерсон називає реалізацію проекту справжнім подвигом. Сам факт будівництва здається неймовірним досягненням, а якщо врахувати, що воно відбувається посеред пустелі Нью-Мексико, де взагалі немає жодної інфраструктури, то йдеться вже про зародження міста, цитує її The Daily Mail.

Варто зазначити, що на комерційну космонавтику почали покладати особливі надії в світлі закриття американської програми шатлів і цілої серії невдач у цій сфері у Росії, до якої на час перейшла вся відповідальність за доставку вантажів і людей на Міжнародну космічну станцію.

Політ на Марс буде коштувати космонавтам трьох років життя

Завідувач лабораторії Інституту медико-біологічних проблем (ІМБП) РАН В'ячеслав Шуршаков вважає, що радіаційне опромінення, якого зазнає екіпаж космічного корабля під час пілотованого польоту на Марс, скоротить життя космонавтів на два-три роки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За час польоту на Марс і назад екіпаж космічного корабля отримає дозу опромінення, що становить приблизно 1 тис мілізівертів. Якщо загальний показник опромінення людини не перевищує 1 тис мілізівертів, то за сучасними медичними даними, його життя скоротиться не більше ніж на два з половиною - три роки", - розповів науковець.

Однак Шуршаков зазначив, що обсяг отриманого космонавтами опромінення буде залежати від використовуваних технологій радіаційного захисту, тривалості польоту, сонячної активності, рівня космічної радіації та інших факторів. "Якщо ж під час польоту на Марс норму в 1 тис мілізівертів буде перевищено, середня тривалість життя учасників марсіанської місії скоротиться вже набагато істотніше", - заявляє він.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 956 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ