Сб, 2024-04-20, 01:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 5 » Нищук - у листопаді ЮНЕСКО розгляне внесення козацьких пісень до списку всесвітньої культурної спадщини
20:36
Нищук - у листопаді ЮНЕСКО розгляне внесення козацьких пісень до списку всесвітньої культурної спадщини
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

  ЮНЕСКО в листопаді розгляне питання внесення козацьких пісень до списку всесвітньої культурної спадщини. Як передає УНІАН, про це заявив міністр культури України Євген Нищук під час Години уряду в парламенті.

Нищук просить європейців провести аудит для Мінкульту

Зокрема, говорячи про українську культурну спадщину, він зазначив, що "на сесії в Аддіс-Абебі в Ефіопії в листопаді розглядатиметься питання включення козацьких пісень до спадщини ЮНЕСКО".

"А функція Мінкультури полягала саме в розробці досьє і політичній підтримці цього подання до ЮНЕСКО", - сказав Нищук.

Нищук сподівається на успішну участь України у 57-й Венеційській бієнале сучасного мистецтва. Зокрема, говорячи про участь України в бієнале у Венеції, міністр зазначив, що це масштабна подія світового значення в сучасному мистецтві.

"Наступного року, як оголосила кураторка Венеційської бієнале, акцент буде зроблено саме на таких країнах, як Україна", - сказав він.

Як наголосив Нищук, "ми не маємо права схибити, ми маємо право тільки якісно представити національний павільйон й отримати "Золотого лева"".

"Сподіваюся, участь України у наступній Венеційській бієнале стане ще одним успішним прикладом культурної дипломатії і дасть можливість просування сучасного мистецтва України", - сказав він.

Зазначимо, 57-й Венеційська бієнале сучасного мистецтва триватиме з 13 травня по 26 листопада 2017 року у м. Венеція (Італія).

Раніше повідомлялося, що під час засідання Національної ради реформ було ухвалено рішення про створення Культурного фонду України. Концепція Українського культурного фонду та відповідний законопроект були розроблені робочою групою у складі експертів і фахівців у сфері культури і мистецтва, представників Мінкультури, Кабінету міністрів та фахівців Адміністрації президента України.

Нищук просить європейців провести аудит для Мінкульту

Україна просить Єврокомісію провести функціональний аудит Міністерства культури. Про це заявив Євген Нищук, доповідаючи перед депутатами під час години уряду у Верховній Раді, пише Українська правда .

"Вже наступного року в нас буде проведено огляд культурної політики в Україні з фокусом на культурній спадщин і процесах децентралізації у культурній сфері. Ці напівакадемічні, напівпрактичні результати будуть використовуватись потім у Мінкультури та місцевих органах влади для реформування системи врядування та здійснення культурної політики", – сказав він.

"Друге – це наше звернення до Європейської комісії щодо процесного і функціонального аудиту самого Міністерства культури", – заявив Нищук.

"Так, ми проводимо реорганізацію – але чи задовольняє це потреби сьогодення, чи це корелюється з найкращими прикладами інших країн світу, і не однієї, а максимальної більшості? Бо в одній країні добре зі спадщиною, в другій – з театром, у третій – з цирком, ще в іншій – з кіно…" – уточнив він.

"Буквально наприкінці листопада ми підписуємо з Єврокомісією контракт – і я певен, ми його підпишемо, – який відкриє вікно можливостей для проведення такого функціонального аудиту", – повідомив міністр.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1025 | Додав: adminA | Теги: ЮНЕСКО, Нищук, козацькі пісні, листопад, всесвітня культурна спадщина
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ