Пт, 2024-03-29, 02:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 25 » Новий голова УГКЦ має дбати про відновлення єдності київської церкви, каже секретар Синоду єпископів
20:06
Новий голова УГКЦ має дбати про відновлення єдності київської церкви, каже секретар Синоду єпископів
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Обрання головою Української греко-католицької церкви (УГКЦ) 41-річного Святослава Шевчука свідчить про динамічний розвиток церкви, заявив в ексклюзивному інтерв'ю "Iнтерфакс-Україна" секретар Синоду єпископів УГКЦ Богдан Дзюрах.

"Я назвав би цю подію не радикальною зміною, а, скоріше, - свідченням динамічного розвитку Церкви. Церква має бути сучасною, вона повинна вміти розмовляти сучасною мовою для сучасних людей, котрі мають відповідну освіту й широкий кругозір. Саме цим критеріям якнайкраще відповідає новий глава церкви, тому людина такого формату потрібна як нашій церкві, так і всьому українському суспільству", - сказав він.

Дзюрах зазначив, що перед УГКЦ стоїть кілька пріоритетних завдань, вирішення яких повинен узяти на себе її новий голова. За його словами, Церква має працювати над якістю віри людей.

"Ми раді переповненим храмам по неділях, але для нас важливо дбати про якість віри, щоб ми жили цією вірою", - наголосив він.

Крім того, за словами Дзюраха, перед УГКЦ стоїть завдання "проповідувати Євангеліє всім, хто шукає зустрічі з Богом".

"Це як євангелізаційна робота в Україні, так і опіка над нашими емігрантами за кордоном. А також голова Церкви повинен бути чутливим до різних соціальних питань", - сказав секретар Синоду єпископів.

Ще один важливий аспект діяльності нового глави УГКЦ, за словами Дзюраха, полягає в тому, аби "піклуватися про відновлення єдності київської Церкви".

Вибори нового голови УГКЦ були призначені після того, як у лютому поточного року Папа Римський прийняв відставку голови УГКЦ кардинала Любомира Гузара за станом здоров'я.

У четвер, 24 березня, учасники виборчого синоду УГКЦ проводили голосування за спрощеною схемою, згідно з якою главу церкви обирають простою більшістю голосів учасників синоду. Перші три дні виборів результату не дали - тоді для перемоги потрібно було набрати дві третини голосів.

Главою Української греко-католицької церкви обрано владику Святослава (Шевчука). У даний час владика Святослав є апостольським адміністратором єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина).

Шевчук народився 5 травня 1970 року в райцентрі Стрий на Львівщині, освіту здобув в Аргентині та Львівській духовної семінарії УГКЦ, в якій потім працював префектом і віце-ректором. Також був особистим секретарем попереднього глави УГКЦ кардинала Любомира Гузара.

Папа Римський Бенедикт XVI підтвердив і благословив обрання нового верховного архієпископа Української греко-католицької церкви (УГКЦ). Обраний ієрарх склав перед синодом єпископів визнання віри й обітницю ревно виконувати свої обов'язки.

Інтронізація нового глави УГКЦ відбудеться 27 березня в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві (вул. Микільсько-Слобідська, 5). Урочиста літургія розпочнеться о 10.00.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 966 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ