Чт, 2024-04-25, 05:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 16 » Новий погляд на віру: Папа сам зрікається усіх благ і чекає на це від інших
11:30
Новий погляд на віру: Папа сам зрікається усіх благ і чекає на це від інших
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
Новий папа римський Франциск дав ще один приклад дбайливості своїй пастві. Хорхе Маріо Берґольйо закликав аргентинських католиків не приїжджати в Рим на церемонію його інтронізації 19 березня, а зекономлені гроші витратити на благодійність, повідомляють Вести.ru.

"Замість того, щоб їхати 19 березня в Рим на святкування початку папства свого співвітчизника, краще було б пожертвувати ці гроші найбільш нужденним", - йдеться в посланні папського нунція (посла Ватикану) в Буенос-Айресі Еміля Пауля Тшерріга.

"Обраний понтифік сердечно дякує всім вірянам Аргентини за присвячені йому молитви, а також за всі проявлені до нього тепло і любов, - йдеться в посланні. - Така воля Папи обумовлена його бажанням вже зараз продемонструвати, що католицьку церкву чекають серйозні зміни".

Жив Хорхе Маріо Берґольйо завжди дуже скромно: у Буенос-Айресі він навіть відмовився від особистого водія. І зараз, вже ставши понтифіком, перші поїздки здійснив без охорони.

Свою репутацію дуже скромного пастиря Папа підтвердив практично одразу, відмовившись покинути Ватикан на папському лімузині і замість цього поїхавши на мікроавтобусі з усіма іншими кардиналами.

Кажуть, він має бездоганну репутацію та справді близький до простого народу. Жив у невеликій кімнаті при кафедральному соборі. Ніколи не користувався послугами особистого секретаря, плануванням займався сам. Як архієпископ Буенос-Айреса, відвідував храми, подорожуючи на автобусі або метро. За словами прес-секретаря Ватикану, Папа Римський турбується про те, який приклад він подає іншим священикам.

Тепер кілька тижнів Папі Франциску доведеться провести у тимчасовому житлі: в його папських апартаментах зараз ремонт. Його головна резиденція - 10-кімнатна квартира на горішньому поверсі Апостольського палацу у Ватикані. Звідти відкривається вигляд на весь Рим.

Поки що обраний понтифік живе в готелі, в просторих апартаментах з різьбленими антикварними меблями. Тепер він буде змушений змінити гардероб і приодягтися. Його чекають плащі з горностая, білі сутани з шовку і шкіряні туфлі рубінового кольору ручної роботи. Хоча відомо, що досі Берґольйо волів одягатися в просту чорну чернечу туніку.

Що ще відомо про нового понтифіка? Він любить танго. Не приховує, що в молоді роки у нього була наречена. Настільними книгами називає "Заручені" Алессандро Мандзоні і "Божественну комедію" Данте Аліг'єрі. У списку авторів, які подобаються, значиться і Федір Достоєвський.

Також повідомляється, що в юності він багато хворів. Була важка форма пневмонії. Довелося навіть видалити верхню частину правої легені. Цікаво, що саме після хвороби, точніше, після одужання, Хорхе Маріо Берґольйо навернувся у релігію. За іншою версією, він обрав служіння церкви через нерозділене кохання.

Англійське спортивне видання Score вийшло під заголовком "Новий Папа - футбольний хіпстер". Річ у тім, що новий понтифік не просто любить футбол, він є активним вболівальником. Не приховує своїх симпатій до аргентинської команди "Сан-Лоренсо". Втім, було б дивно, якби папа з Аргентини був байдужий до футболу.

14 березня Папа Римський Франциск провів свою першу месу в Сикстинській капелі. Він почав з обряду покаяння, промовивши необхідні формули латиною, а потім прочитав імпровізовану проповідь по-італійськи.

У проповіді Франциск застеріг церкву від перетворення на НКО. "Без сповіді церква стає жалісливим НКО", - сказав він. "Хто не молиться Господу, той молиться дияволу; коли не сповідаються перед Ісусом, сповідаються перед демоном", - додав Франциск.

Потім новий понтифік назвав основні завдання церкви: йти, будувати і сповідатися. "Ми повинні завжди йти вперед перед Господом, намагаючись жити з тією непорочністю, яку Бог просив у Авраама", - пояснив Франциск, нагадавши вірш перший 17-ї глави книги Буття ("...Ходи перед лицем Моїм, і будь непорочний").

Папа Римський уточнив, що якщо не йти у Христі, то реальність стане реальністю, описаною Леоном Блуа. Перед месою в Сикстинській капелі Франциск відвідав римську церкву Санта Марія Маджоре. Він попросив, щоб храм під час його візиту працював у звичайному режимі без посиленої охорони. До цього, залишаючи будинок, де живе духовенство, Франциск сам оплатив рахунки. За словами прес-секретаря Ватикану Федеріко Ломбарді, тим самим він хотів подати хороший приклад.

Аргентинського кардинала Хорхе Маріо Берґольйо обрано Папою Римським увечері 13 березня. Він став першим єзуїтом і першим латиноамериканцем на Святому престолі, а також першим понтифіком, який обрав собі ім'я Франциск. Берґольйо сам визнав, що він обрав це ім'я на честь святого Франциска Ассизького, засновника незаможного Ордену францисканців, відомого своїм аскетизмом і прагненням спілкуватися з паствою.

Інтронізація папи Франциска призначена на 19 березня. 15 березня новий Папа Римський Франциск проведе аудієнцію з кардиналами Римсько-католицької церкви.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: погляд на віру, папа, усі блага
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ