Чт, 2024-04-18, 22:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 12 » Новий закон про ГПУ Луценко похвалив та пообіцяв відновити Офіс реформ і місію ФБР
22:40
Новий закон про ГПУ Луценко похвалив та пообіцяв відновити Офіс реформ і місію ФБР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Новопризначений генеральний прокурор України Юрій Луценко не бачить колишнього заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе в ГПУ, оскільки той обрав політику.

Про це Луценко сказав в коментарі журналістам, передає УНІАН.

Він зазначив, що дружить із Сакварелідзе з 2008 року, і "всі ці місяці ми з ним у дипломатичному листуванні".

"Поважаю його, але думаю, що він може допомагати в якості члена колегії, наглядової ради. Але по суті Давид обрав політику. Вибачте, але політика в ГПУ може бути тільки одна, яка визначена в Конституції і в інших законах України", - наголосив Луценко.

Тим часом Луценко вважає, що ухвалений сьогодні, 12 травня, Верховною Радою закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генпрокуратури дає можливість дати хід понад тисячі справ проти зрадників України.

"Ухвалений вами сьогодні закон дає можливість дати хід понад тисячі справ уже порушених в Генпрокуратурі проти тих, хто зрадив Україну на державних посадах в Криму, Донецьку та Луганську", - сказав Луценко і запевнив, що "обов`язково буду це робити, щоб це відбулося якомога швидше, не пізніше кінця цього року".

Він також наголосив, що майно цих осіб на території України має бути арештоване і конфісковане.

Новопризначений генпрокурор також наголошує, що начальник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк повинен якомога швидше довести до суду справи Майдану.

Відповідаючи на запитання щодо його політики стосовно заступників генпрокурора та кого він планує призначити на ці посади, Луценко зазначив: "Знімати заступника, наприклад, Горбатюка, який веде справи Майдану, - недопустимо. Ця людина має довести цю справу до суду якнайшвидше".

Він додав, що Горбатюк має отримати більше підлеглих і ресурсів для того, аби ця справа "якісно нарешті дала відповідь на те, хто вбивав людей".

"Так само йдеться про іншого заступника по слідству. Я заслухаю всі справи, почую його плани. Якщо він скаже, що вересня-жовтня достатньо для реалізації передачі в суд 10-15 резонансних справ, такий час йому буде наданий", - сказав Луценко .

Відповідаючи на питання щодо можливості звільнення працівників прокуратури, які за часів генпрокурора Віктора Шокіна "ховали справи", Луценко сказав: "Моє завдання в Генпрокуратурі буде встановити через створення на конкурсних основах Генеральної інспекції, хто причетний до незаконного закриття справ, хто причетний до незаконних дій проти тих чи інших осіб. І вони будуть покарані або дисциплінарно, або карно".

Він зауважив, що "звільняти всіх" немає можливості, адже хтось має працювати. Але, запевнив Луценко, "всі, хто чинив наругу над законом і над людьми, за поданням Генеральної інспекції України будуть притягнуті до кримінальної відповідальності Державним бюро розслідувань, а поки його не створено, - власне, Генпрокуратурою України".

Луценко заявляє, що найближчими днями не буде робити ніяких повідомлень на посаді генпрокурора.

Він зазначив, що наскільки йому відомо, завтра президент України Петро Порошенко представить його в ГПУ. "Декілька перших днів не буде жодних інформаційних повідомлень, бо я хочу увійти в курс справи". - зазначив Луценко.

Він зауважив, що вже на сьогодні у нього є домовленості з Реанімаційним пакетом реформ про відновлення офісу цієї організації в ГПУ. За його словами, він також має домовленості з представництвом ФБР в Україні про "відновлення їхньої місії в ГПУ з метою покращення методів слідства і структурних реформ в органах прокуратури".

Він повідомив, що хоче поспілкуватися із своїми заступниками, щоб зрозуміти стан справ, які розслідуються і в які терміни ці справи можуть бути передані до суду.

Луценко зазначив, що Леонардо да Вінчі малював одні очі в картині 12 років, а "в нас навіть немає 12 місяців на те, щоб надати суспільству результат".

Він додав, що потрібно якнайскоріше завершувати розслідування справ з тим, щоб були результати, бо цього очікує суспільство.

Також Луценко, який був лідером фракції "Блоку Петра Порошенка", запевняє, що народний депутат Ігор Кононенко не стане головою фракції БПП.

Він зазначив, що такі чутки є "спеціальним чорним піаром". "Пан Кононенко точно не буде керівником фракції, тому що він категорично цього не хоче", - підкреслив Луценко.

За його словами, завтра фракція БПП засідатиме, і вирішить питання щодо керівника фракції.

Сьогодні на засіданні фракції БПП Ігор Кононенко був відновлений на посаді першого заступника голови фракції БПП.

Як повідомлялося, в четвер, 12 травня, на вечірньому пленарному засіданні Верховна Рада України підтримала подання Порошенка щодо призначення лідера фракції "Блоку Петра Порошенка" Луценко генеральним прокурором України. За відповідну постанову №4654, яку перед цим було внесено головою держави, проголосували 264 народних депутата.

Після цього глава української держави підписав указ про призначення Луценка генеральним прокурором України.

Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Луценко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: новий закон, ГПУ, місія ФБР, Луценко, офіс реформ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ