Пт, 2024-04-26, 01:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 30 » Обама визначився з послом США в Україні. Ним буде спеціаліст з Грузії і Росії Джон Теффт
20:36
Обама визначився з послом США в Україні. Ним буде спеціаліст з Грузії і Росії Джон Теффт
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент США Барак Обама оголосив про намiр призначити американським послом в Українi Джона Теффта. Про це йдеться в поширеному в середу у Вашингтонi повiдомленнi Бiлого дому, передає радіо "Ера".

Раніше Теффт працював послом США в Грузiї, до цього обiймав посаду керiвника вiддiлу Росiї Держдепартаменту США, а також був першим заступником голови американської дипломатичної мiсiї в Москвi.

Вчора заступник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Олександр Вершбоу під час виступу у Дипломатичній академії України в Києві, заявив, що посла США в Україні можуть призначити вже найближчим часом.

"Ми сподіваємося, що вже через кілька тижнів американський посол переїде в Україну", - сказав Вершбоу.

Як повідомлялося, Вільям Тейлор, який був послом США в Україні з 2006 року, влітку завершив свою дипломатичну місію.

В серпні МЗС України повідомило, що не отримувало запиту на агреман для призначення нового посла США. У липні посол України в США Олег Шамшур повідомив, що в США як кандидата на посаду посла в Україні найчастіше називають прізвище саме Джона Теффта, який з 2004 року займає посаду посла США в Грузії.

Посол України в США нагадав, що Теффт був свого часу послом США в Грузії, а також заступником помічника держсекретаря США і займався питаннями взаємин з Росією, Білоруссю, Україною і Молдовою. "Але це все на рівні чуток. Це прізвище називають найчастіше", - заявляв Шамшур.

Після грузино-російської війни в серпні 2008 року Теффт заявляв, що США наполягають на територіальній цілісності Грузії, а російські війська, які перебувають на грузинській території, повинні її залишити.

Як повідомлялося, подібна дипломатична історія відбувається з послом Росії в Україні. Посол РФ в Україні Віктор Черномирдін був звільнений зі своєї посади 11 червня. 13 серпня російський президент Дмитро Медведєв призначив послом Михайла Зурабова, але до моменту вручення вірчих грамот президентові України Михайло Зурабов не є послом Російської Федерації в Україні.

Питання не призначення посла РФ пов'язане з напруженістю у російсько-українських відносинах, яка виникла після закидів Медвеєва на адресу Президента України Віктора Ющенка. Через два дні Ющенко відповів на репліки Медведєва, звинувативши його у тому, що між країнами виникли серйозні проблеми.

Москва так і не направила свого посла до Києва - щоб змусити українське керівництво замислитися про коригування курсу.

Що стосується тривалого процесу призначення нового посла США в Україні, Володимир Хандогій пояснив це складністю відповідної процедури.

Довідка

До призначення послом США в Грузії, будучи кар'єрним дипломатом, Теффт обіймав посаду помічника заступника держсекретаря США з країн Європи і Євразії в Держдепартаменті США.

Раніше Теффт посідав посаду заступника командувача національним військовим коледжем. До цього з 2000 до 2003 рік він був послом США в Литві.

За час своєї дипломатичної діяльності Теффт з 1996 до 1999 рік працював на посаді "другої людини" в посольстві США в Москві.

З листопада 1996 до вересня 1997 року він був тимчасовим повіреним у справах США в СРСР.

Послужний список Теффта включає роботу з 1986 до 1989 років на посаді радника з військово-політичних питань у посольстві США в Римі, а також роботу на різних дипломатичних посадах в Будапешті і Єрусалимі.

Працюючи на посаді помічника заступника держсекретаря США з країн Європи і Євразії, Теффт відповідав за дипломатичні зв'язки США з Росією, Україною, Молдовою і Бєлорусю, а також за питання нерозповсюдження, контролю над експортом і регіональні питання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1403 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ