Сб, 2024-04-20, 07:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 26 » Обаму звинувачують у марнотратстві, а він скасовує заходи зі збору коштів до передвиборного фонду
10:18
Обаму звинувачують у марнотратстві, а він скасовує заходи зі збору коштів до передвиборного фонду
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Нездатність впоратися з бюджетним дефіцитом і держборгом може вилитися в скорочення робочих місць і завдати серйозної шкоди американській економіці, заявив президент США Барак Обама в телевізійному зверненні до нації, передає РИА "Новости".

- Обама скасовує заходи зі збору коштів до передвиборного фонду
- Кінах: Технічний дефолт США загрожує наслідками для України

Обама заявив, що перешкодою до розв'язання проблеми держборгу є ті республіканці в Сенаті, які наполягають тільки на скороченні державних витрат, не погоджуючись при цьому на скасування податкових пільг для великих компаній і найбагатших американців.

У свою чергу спікер палати представників Конгресу США Джон Бонер вкотре заочно посперечався з президентом Бараком Обамою, звинувативши того у безвідповідальності і марнотратстві.

"Президент часто говорить, що нам потрібний "збалансований" підхід, що у Вашингтоні означає, що ви (платники податків) більше платите, і ми більше витрачаємо. Сумна істина полягає в тому, що президент півроку тому хотів підписаного бланку з незаповненою графою "сума" і хоче такого чеку і понині. Цього не буде", - заявив Бонер.

Обама скасовує заходи зі збору коштів до передвиборного фонду

Через невирішену проблему з підвищенням стелі держборгу президент США Барак Обама скасував участь у низці заходів зі збору коштів до його передвиборного фонду. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на представників передвиборного штабу.

За їхніми словами, за минулі тижні глава держави відклав декілька таких зустрічей у штатах Каліфорнія і Вашингтон, а також в Нью-Йорку. В понеділок, 25 липня, він пропустив два заходи, які планувалося провести в американській столиці.

На один з них, організований Демократичним національним комітетом, був делегований віце-президент Джозеф Байден, другий довелося просто скасувати.

Під знаком питання виявився і великий захід зі збору коштів до передвиборного фонду Обами, який планується провести в Чикаго 3 серпня і куди для виступів вже запрошені знаменитості. Зустріч приурочено до 50-річного ювілею президента, що відзначається 4 серпня.

Проте якщо питання з держборгом не вирішиться до 2 серпня, то глава адміністрації, найпевніше, зустрічатиме день народження не в рідному Чикаго, а у Вашингтоні.

Кінах: Технічний дефолт США загрожує наслідками для України

Технічний дефолт США може негативно вплинути на економіку України, адже майже 55% наших золотовалютних резервів Національного банку розміщені в цінних паперах уряду США, а українська економіка має високий рівень доларизації і залежить від кон'юнктури на зовнішніх ринках. Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах.

"Безумовно, ризики є і для України. По-перше, близько 55% наших золотовалютних резервів Національного банку розміщені в цінних паперах уряду США, високий рівень доларизації нашої економіки, високий рівень залежності від зовнішньоекономічної політичної кон'юнктури - 50% ВВП формують експортери хімії, металургії, сировинної продукції. Тобто ризики є дуже серйозні, і безумовно ми повинні їх врахувати і робити все, щоб мінімізувати ці наслідки для української економіки", - заявив Кінах.

Водночас політик вважає, що не варто поглиблювати катастрофічні очікування.

"Я впевнений, президент Обама, Конгрес та Сенат США знайдуть рішення з тим, щоб не допустити, у тому числі, технічного дефолту США", - додав він.

Окрім цього, Кінах зазначив, що негативно вплинути на ситуацію в Україні може величезний зовнішній борг, тому уряд повинен мати чітку програму роботи з державним боргом і внести до Верховної Ради відповідний законопроект.

"Необхідно мати чітку програму, починаючи з внесення у Верховну Раду України законопроекту про державний борг з тим, щоб не було спокуси постійно збільшувати або зменшувати дефіцит бюджету, вирішувати якісь питання у зв'язку з невдалою економічною політикою", - зазначив Кінах.

23 липня американський Сенат заблокував план Республіканської партії зі зниження дефіциту бюджету США на 5,8 трильйона доларів протягом 10 років.

Питання дефіциту бюджету є одним з ключових моментів в переговорах, що зайшли в безвихідь, про підвищення стелі держборгу країни, яку необхідно підняти до 2 серпня, коли в уряду США забракне грошей, щоб платити за своїми зобов'язаннями.

Теоретично, верхня межа запозичень може бути підвищена без компромісу між партіями, для чого Сенатом і Палатою представників має бути схвалений запропонований минулого тижня резервний план.

Проте лідер демократів у Сенаті Гаррі Рейд заявив у п'ятницю, 22 липня, що резервний план підвищення стелі держборгу країни не розглядатиметься верхньою палатою, оскільки він припускає зміну податкового кодексу, для чого Палата представників повинна розробити відповідний законопроект.

Фінансист Ерік Найман вважає, що США зможе уникнути дефолту.

Нещодавно адміністрація США погодилася піти на компроміс з Конгресом і схвалити жорсткий план скорочення бюджетних витрат в обмін на підвищення стелі держборгу.

Нагадаємо, американська влада і експерти не відкидають можливості технічного дефолту США після 2 серпня, якщо Конгрес до того часу не проголосує за чергове підвищення ліміту держборгу, що тепер перевищує 14 трильйонів доларів.

Адміністрація Обами пропонує підвищити цю межу на 2,4 трильйона доларів, республіканці ж вимагають від Білого дому надати десятирічний план зниження держвитрат на 2 трильйони доларів. Інтенсивні переговори про стелю держборгу безплідно тривають з кінця травня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 829 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ