Ср, 2024-04-24, 06:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 27 » Обхідні труби Росії не лякають Україну: без її ГТС все одно не обійдуться
15:20
Обхідні труби Росії не лякають Україну: без її ГТС все одно не обійдуться
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що запуск обхідних газопроводів не знижує необхідності використання української газотранспортної системи (ГТС) для постачань російського природного газу до Європи. Про це Азаров повідомив сьогодні, 27 травня, передає "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку зі зростанням потреб Європейського Союзу в газі актуальність і модернізація експлуатації нашої газотранспортної системи не знижується. І ці два обхідні маршрути (Південний і Північний потоки), безумовно, збільшать незалежність Росії з погляду постачань газу, але разом з тим збережуть необхідність використання наший ГТС", - сказав Азаров.

На думку прем'єра, Росія почала активно будувати обхідні газотранспортні потоки у відповідь на ту політику, яку проводило колишнє керівництво України.

Нинішня влада, за словами Азарова, за цей рік зробила все від неї можливе, щоб мінімізувати наслідки рішень минулої влади.

Як повідомлялося, близько 20 мільярдів кубометрів газу, які в даний час постачаються транзитом через Україну у напрямі Чехії та Німеччини, постачатимуться по "Північному потоку". Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер.

Введення в експлуатацію першої нитки "Північного потоку" (Nord Stream) призведе до недоотримання Україною потенційного прибутку в розмірі 770 млн дол на рік. Таку думку висловив генеральний директор Фонду національної енергетичної безпеки РФ Костянтин Симонов (Росія).

Довідка

"Північний потік" (англ. Nord Stream) - принципово новий маршрут експорту російського газу до Європи. Газогін пройде через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район м. Виборг) до узбережжя Німеччини (район м. Грайфсвальд). Протяжність газопроводу становитиме близько 1,2 тис км. Будівництво другої нитки газопроводу приведе до збільшення його пропускної спроможності до 55 млрд куб м. Nord Stream – це один із проектів, що є альтернативою української ГТС.

"Південний потік" (англ. South Stream) - російсько-італійський проект газогону, який проляже по дну Чорного моря з Новоросійська в болгарський порт Варна (оминаючи Україну). Далі його дві гілки пройдуть через Балканський півострів до Італії та Австрії. Згідно з планами, газопровід має бути запущено до 2015 року. Планована потужність "Південного потоку" - 63 млрд кубометрів газу на рік.

Україна та Росія поговорять про перегляд газових контрактів 7 червня

Також прем'єр повідомив, що Україна і Росія обговорять алгоритм перегляду газових угод на засіданні комісії з економічного співробітництва 7 червня в Москві. "7-го числа на зустрічі в Москві на засіданні російсько-української комісії з економічного співробітництва ми конкретно обговоримо наш алгоритм перегляду цих угод", - сказав він.

Прем'єр повідомив, що в п'ятницю написав листа своєму російському колезі Володимиру Путіну, в якому виклав основні аргументи і пропозиції української сторони.

Азаров зазначив, що на сьогодні є згода керівництва Росії на розгляд всіх питань, пов'язаних з постачаннями газу і транзиту через територію України російського газу до Європи.

"Ми для себе не просимо жодних пільг. Ми говоримо про те, що підхід має бути загальним, і ми не виторговуємо ніяких преференцій. Аргументи ми виклали достатньо чітко", - підсумував прем'єр України.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 879 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ