Пт, 2024-03-29, 14:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 1 » Один з небагатьох лідерів країн, який має велику кількість резиденцій, - Янукович
14:09
Один з небагатьох лідерів країн, який має велику кількість резиденцій, - Янукович
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У президента Віктора Януковича 11 офіційних резиденцій, тоді як у Дмитра Медведєва лише три, а у Барака Обами практично одна - Білий дім, пишуть "Наші гроші".

Разом з тим, перелік державних резиденцій для платників податків закритий. Їхній список міститься у додатку до постанови Кабміну №18 від 19 січня 1994 року, який і досі, через майже 20 років, має гриф "для службового користування".

"Відомо, що резиденціями українського президента є будинок на Банковій, 11 (Адміністрація президента) і Банкова, 10 ("Будинок з химерами"). Крім того, резиденціями у Києві є два особняки по вулицях Шовковичній і Пилипа Орлика та Маріїнський палац. Палац вже років 7 як перебуває на реконструкції. Зараз його ремонтом займається АТЗТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація", яке контролює голова ДУС Андрій Кравець", - пише видання.

Крім того, ще два об'єкти розкидані по Україні. Це резиденція "Залісся" в селі Богданівка на Київщині та резиденція "Синьогора" в селі Гута Івано-Франківської області, де нещодавно було замовлено будівництво гостьового будинку за 17 мільйонів гривень.

Решта держрезиденцій розташована в Криму.

"З 12 держдач, що дісталися в спадщину від радянських босів, за призначенням використовується половина (резиденції №№ 3, 6, 8 і дачі №№ 9, 10, 11). Об'єкт під номером 11 - це фороська дача "Зоря", на якій в серпні 1991 року перебував "в ув'язненні" Михайло Горбачов, а в липні 2011-го відзначав свій день народження Віктор Янукович. Окрім іншого, президент використовує колишню держрезиденцію "Межигір'я", яка, як відомо, вже не належить державі, і "хатинку" у Дніпровсько-Тетерівському лісомисливському господарстві. Скільки всього тепер державних резиденцій, в яких президент може відпочивати і зустрічати гостей, невідомо. Ми нарахували "залізних" 11", - йдеться в матеріалі.

Зазначимо: незважаючи на те, що президент Україні у витратах на забезпечення своєї діяльності (у 2011 році передбачено 170 млн дол) поступається своїм колегам з країн СНД (зокрема, витрати на адміністрацію президента Азербайджану Ільхама Алієва в 2008 році сягають 430 млн дол, більш свіжа інформація виявилася закритою, а витрати управсправами президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва в 2011 році - 433 млн дол), глава української держави значно перевершує їх за кількістю резиденцій.

У Алієва, наприклад, тільки дві офіційні резиденції - одна в столиці Баку, а друга - біля неї, на березі Каспійського моря. Що стосується Назарбаєва, то на веб-порталі казахського президента значиться лише одна його офіційна резиденція - "Ак орда" в Астані, яка, до речі, відкрита для екскурсійних відвідувань.

Серед трьох офіційних резиденцій російського президента - Кремль, літня резиденція "Бочаров ручей" під Сочі, і підмосковні "Горки-9", де, власне, і живе Дмитро Медведєв.

Барак Обама, як і всі минулі американські президенти, працює в Овальному кабінеті своєї офіційної резиденції - в Білому домі. Крім Білого дому держава забезпечила лідеру нації ще одну офіційну резиденцію з охороною, зв'язком у Кемп-Девіді (штат Меріленд). Все це відображено на офіційному веб-порталі лідера США.

Нагадаємо, що у дисципліні "ціна першої особи для економіки своєї країни" президент України випереджає лідерів найбільш розвинених держав Європи, і поступається президентам двох наддержав - Росії та США.

Офіційні витрати на один день роботи президента України становляють стільки ж, скільки за місяць отримують 675 українців з середньою зарплатою.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: ціна першої особи України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ