Сб, 2024-04-20, 15:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 24 » Огляд преси, 24 листопада: Криза вибору мети підприємцями в очікуванні відповіді Януковича
17:49
Огляд преси, 24 листопада: Криза вибору мети підприємцями в очікуванні відповіді Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Підприємці, які протестують, усвідомили, що ветування Податкового кодексу не може бути самоціллю. Це лише один крок на довгому шляху. Мету потрібно ставити собі набагато більш амбітну - реформування країни, пише Юрій Луканов у статті "Підприємці повинні боротися за владу" в газеті "Экономические известия".

Зараз ще важко сказати, чим закінчиться історія з Податковим кодексом. Він спровокував протести по всій країні і воскресив гасла помаранчевої революції, серед яких сьогодні особливо актуально звучить "Схід і Захід разом". Пішли чутки, що президент Віктор Янукович може ветувати документ. Тим часом вимоги підприємців стають все більш радикальними.

Незалежно від того, буде вето чи ні, очевидно - президент стурбований не долею мільйонів підприємців, не реформою малого і середнього бізнесу. Він керується прагненням уникнути зростання хвилювань. Тінь Майдану висить над ним страшним спогадом.

Проти чого протестують - зрозуміло. Але позитивної програми поки немає. Підприємці, які протестують, повинні зрозуміти, що відстоювати свої інтереси в політиці зможуть лише вони самі. А це означає, що їм життєво необхідно об'єднатися в партію, але не просто об'єднатися, а запропонувати позитивну програму дій. Крім того, підприємцям слід усвідомити, що Податковий кодекс є продуктом системи. А тому вона, а не кодекс є метою протестуючих.

Андрій Хрустальов, головний редактор "Комсомольськой правды" в Украине" пише до статті "Ми стоятимемо до переможного кінця!", що коли незадоволені Податковим кодексом підприємці ще тільки приступали до облоги Верховної Ради, вони підкреслювали, що в їх діях немає ніякої політики. Напевно, самі себе одурювали, тому що Податковий кодекс - це і є політика, навіть квінтесенція політики, зважаючи на особливу його значущість для тих, хто "замовляє" політику в нашій країні.

Тому і представники влади, що проштовхували Податковий кодекс до парламенту, з самого початку конфлікту повторювали, як мантру: "оплачена акція", "найняті люди". І, очевидно, вірили самим собі, тому що ще рік тому самі оплачували подібні акції і чергували біля біло-блакитних наметів під стінами Ради. А суть в тому, що підприємці, які приймають участь у нинішніх протестах, підкреслюючи неполітичний характер своїх вимог, розраховували, що влада зреагує на їх незадоволеність. І сама ж захистить їх інтереси.

Підтримки від влади не буде. А значить, шукати підтримки належить у опозиції. Більш того, втручання опозиції було закономірне і неминуче з того самого моменту, як влада проявила глухоту до проблем бізнесу. Питання в тому, чи зуміє опозиція захистити підприємців? Або налякати владу в достатній мірі, щоб вона хоч би погодилася обговорити проблему зі всіма незадоволеними?

Спецкор цього ж видання Ольга Мусафірова задається питаннями. Держава краще знає, кому і скільки треба платити податків для загального блага? А держава - це хто? Група поважаних панів, олігархів і політиків-важкоатлетів, які спускаються в тусовку під назвою "наш народ" під час виборчих кампаній для того, щоб потім п'ять років виконувати накази? Як на мене, то власники кіосків на ринку "Троєщина" і на Одеському 7-му кілометрі, господарі дрібних будівельних фірм, взуттєвих майстерень, кафе і так далі мають незмірно більше підстав говорити від свого імені про потреби держави. Їм спікери з боку не потрібні. Ні від влади, ні від опозиції, тим більше що панове лише міняються місцями біля державного керма.

Представник Національної координаційної ради з припинення повноважень Верховної Ради і президента Олександр Данилюк заявляє, що підприємці-мітингувальники ухвалили рішення про безстроковість акції протесту, пише "Газета по-киевски" в матеріалах "Ніч. Майдан. Намети. Депутати".

"Ми не маємо наміру відступати, поки не будуть виконані вимоги нашого ультиматуму до влади. По всій країні сьогодні формуються ініціативні групи для розвитку руху опору діям влади, направленим проти власних громадян. Наші вимоги залишаються незмінними: вето президента на грабіжницький Податковий кодекс, притягнення до відповідальності його авторів Миколу Азарова, Михайла Бродського, Сергія Тігіпко, негайний розпуск Верховної Ради", - заявив Данилюк.

"Сегодня" в статті "24 години Майдану" відзначає, що за станом на вівторок серед підприємців не було єдиної думки ні з приводу того, що саме їм не подобається в Податковому кодексі, ні у ставленні до політиків, ні з приводу того, як їм діяти далі - чи погоджуватися на компроміс з владою (наприклад, якщо з НК приберуть раптові перевірки і не нав'язуватимуть касові апарати), чи стояти до кінця і однозначно вимагати взагалі нічого не міняти в єдиному податку.

Крім того, вчора з АП просочилася неофіційна інформація: президент таки ветує Податковий кодекс і поверне його до парламенту зі своїми пропозиціями. Як повідомив один з провідних економістів ПР Ірина Горіна: "Раптові перевірки напевно заборонять. Думаю, що і податки підвищать далеко не всім. Завдання зовсім інше: боротьба з контрабандою і вивід з тіні серйозного бізнесу, який ховається під виглядом дрібного. Для чого і вводяться касові апарати. Але потрібний перехідний етап".

Джерело газети в АП підтвердило, що НК поки їм з Ради не переданий - його ще не підписав спікер Володимир Литвин. "Чекаємо, що це відбудеться в середу", - говорить джерело. За його словами, президентові не подобаються раптові перевірки і оподаткування малого бізнесу, можливо, він запропонує переробити цю частину кодексу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1047 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ