Чт, 2024-04-25, 15:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 5 » Онопенко готовий піти, але боїться потрапити за ґрати. На його місце мітить Ківалов
19:30
Онопенко готовий піти, але боїться потрапити за ґрати. На його місце мітить Ківалов
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховного Суду Василь Онопенко найближчим часом може подати у відставку.

"На Онопенка тиснуть по всіх фронтах. Але коли мова йшла про зятя, то одне. А тепер мова йде про його рідну дитину. І це зовсім інше", - зазначив співрозмовник.

За його словами, в найближчі дні Онопенко може заявити про свою відставку, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на джерела у ВСУ.

- Обшукали будинок голови Верховного суду Василя Онопенка

"Найближчим часом від нього можна очікувати якогось рішення. Бо давлять більше, ніж треба. Була нарада у Верховному Суді. Він повідомив своїм колегам про те, що відбувається. Сказав, що залишає за собою можливість прийняти будь-яке рішення. Я так розумію, мова йшла про відставку, - зазначило джерело. - Але він розуміє, що якщо таке рішення прийме, якщо піде з посади, не матиме ніякого захисту. І його тоді спокійно теж зможуть посадити. Він це прекрасно розуміє. Але вдарили нижче пояса".

Співрозмовник також додав, що на місце Онопенка претендує "регіонал" Сергій Ківалов.

"Який сенс йому (Онопенку - ред.) зараз примазуватися до "Регіонів"? Там є людина, яка зараз дуже хоче цю посаду. Це Ківалов. Тому зараз хочуть здихатися Онопенка. Зробити так, як хоче Венеціанська комісія, яка розкритикувала судову реформу, а потім поставити свою людину і все контролювати. Повернути Верховному Суду повноваження", - зазначив він.

"Але як вони не намагалися його здихатися, ситуація в пленумі суддів інша. Намагалися суддів пленуму Верховного Суду підкупити. Але, навпаки, вони всі горою стоять за Онопенка. Тому почали шукати абсолютно інші ричаги. І тут надавили на найслабше місце. - на сім'ю", - зауважило джерело.

Як відомо, у грудні 2010 року було затримано колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, чоловіка другої доньки пана Онопенка, Лади Онопенко.

Політологи прогнозували, що влада намагатиметься всіма силами змусити Онопенка піти у відставку. Саме спробами усунути незалежного суддю з посади пояснювали арешт Корнійчука в день, коли народилася його дочка. Однак після інциденту Онопенко офіційно заявив, що у відставку не піде. "Моя позиція державницька, тому у відставку я не збираюся", - сказав він.

Раніше Онопенко виступив з жорсткою критикою звуження повноважень ВСУ в результаті реформи судової системи в Україні та передачі будівель суду Вищому спеціалізованому суду з розгляду цивільних кримінальних справ. Разом з тим, він заявив, що не збирається у відставку і буде "боротися за незалежність судової системи" після проведення судової реформи.

"Висновки Венеціанської комісії стосовно неприпустимості зменшення ролі ВСУ дають підстави вважати, що маргіналізація Верховного суду сталася лише через персону Онопенка. І як тільки його приберуть (точніше – він подасть у добровільну відставку), значення ВСУ відновиться", - сказав після затримання Корнійчука політолог Тарас Березовець.

Наразі вирішальну роль у судовій системі замість Вищого Суду відіграє Рада Юстиції. Як відомо, Сергій Ківалов близько товаришує з головою Ради юстиції Володимиром Колесніченко, так цього року вони родинами їздили на гірськолижний курорт в Альпи. Отже, якщо Ківалов стане головою ВСУ, то ці дві організації товаришуватимуть так само міцно, як їхні керівники.

У Ківалова, також відомого в народному фольклорі як "Підрахуй", за можливу причетність до фальсифікацій результатів президентських виборів 2004 року, є немало почесних нагород. Наприклад, три роки тому його нагородили почесною грамотою і ювілейною медаллю Центрвиборчкому, а також "Зіркою слави і шани" від влади Сімферополя. Ківалов ще й отримав Орден Дружби від президента Росії. Також йому встановлено пам'ятник в одному з університетів Одеси, з ректором якого Ківалов давно товаришує і так само їздить в Альпи.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 826 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ