Чт, 2024-03-28, 23:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Онопенко відмовився від посади глави ВС,через що амністували Корнійчука
13:30
Онопенко відмовився від посади глави ВС,через що амністували Корнійчука
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
IMAGE1-left$

Печерський суд Києва закрив кримінальну справу, порушену стосовно колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука у зв'язку з амністією. Далеко не останню роль у закритті справи зіграла відмова тестя підсудного - екс-голови Верховного суду Василя Онопенка - повторно балотуватися на цю посаду, повідомляє газета "КоммерсантЪ-Украина".

Газета ззначає, що ще рік тому шансів вийти з суду на свободу у Корнійчука, звинуваченого у зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель, майже не було. У грудні 2010 року його взяли під варту і випустили з Лук'янівського СІЗО 15 лютого 2011-го, коли він ознайомився з матеріалами справи.

За сукупністю звинувачень за ч.3 ст.365 (перевищення влади і посадових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.3 ст366 Кримінального кодексу (службова фальсифікація, що призвела тяжкі наслідки) колишньому першому заступнику голови Мін'юсту загрожувало до десяти років позбавлення волі.

"КоммерсантЪ-Украина" пише, що 30 листопада Генпрокуратура несподівано пом'якшила звинувачення Корнійчуку. З його тексту зникла згадка про "тяжкі наслідки", і діяння колишнього першого заступника міністра юстиції стали класифікуватися за ч.1 ст.365 (перевищення влади та службових повноважень) та ч.1 ст.366 КК (службова фальсифікація), як підпадають під дію закону про амністію.

Пізніше, 7 грудня, захист Корнійчука подала клопотання про закриття провадження у справі у зв'язку з амністією. "Я і мій захист протягом року наполегливо працювали, щоб отримати виправдувальний вирок. На жаль, цього не сталося. Однак рішення, яке зараз було оголошено, на мій погляд, у нинішній ситуації є кращим з того, що я міг отримати", - заявив він журналістам.

Колеги Корнійчука повідомили виданню, що Генпрокуратура пом'якшила йому звинувачення, на відміну від більшості колишніх чиновників уряду Юлії Тимошенко. Корнійчук, на їхню думку, опинився на волі в обмін на обіцянку екс-голови Верховного суду Василя Онопенка не висувати свою кандидатуру на цей пост. "Все вирішилося після того, як його тесть Василь Онопенко відмовився балотуватися на посаду глави Верховного суду", - заявив відомий представник юридичної спільноти, що побажав залишитися неназваним.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Корнійчука за підозрою в перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Корнійчука звинувачували у зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель. Він був затриманий 24 грудня 2010 року.

9 грудня вранці Печерський районний суд Києва виніс постанову про закриття кримінальної справи стосовно колишнього першого заступника міністра юстиції Корнійчука в зв'язку із застосуванням акту амністії.

"Все, що пов'язано з Корнійчуком, стосується не тільки його самого, але і є певним тиском на Василя Онопенко. Я не виключаю, що в цьому контексті з Онопенком були якісь домовленості", - повідомив політолог Володимир Фесенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: Амністія Корнійчука
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ