Сб, 2024-04-20, 07:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 8 » Операція НАТО не дала жодних результатів, крім страждань і загибелі людей, президент Афганістану
12:35
Операція НАТО не дала жодних результатів, крім страждань і загибелі людей, президент Афганістану
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Президент Афганістану Хамід Карзай заявив, що за 10 років присутності військового контингенту країн НАТО в його країні Заходу так і не вдалося забезпечити стабільність у регіоні. "З погляду безпеки вся операція НАТО обернулася для Афганістану величезними стражданнями, втратою багатьох життів і не дала жодних результатів, оскільки країна і досі не є безпечною", - заявив афганський лідер в інтерв'ю британській телерадіомовній корпорації ВВС.

На думку Карзая, керівництво Альянсу помилково влаштовувало лише облави на бойовиків в афганських селах, не звертаючи уваги на притулки талібів у Пакистані, передає "Інтерфакс". Як вважає президент, головного завдання - встановлення абсолютної безпеки і чітко окресленої війни з терором - Захід не виконав.

Відповідаючи на запитання про двосторонню угоду про безпеку, яку Кабулу пропонують укласти Сполучені Штати, Карзай дав зрозуміти, що наразі не готовий до цього. "Угода має відповідати інтересам і цілям Афганістану. Якщо вона не влаштовує нас, не влаштовує їх, значить, наші шляхи природним чином розійдуться", - сказав афганський лідер.

Поки Хамід Карзай висловлює невдоволення зусиллями Заходу з афганського напрямку, експерти передбачають дестабілізацію обстановки в регіоні після виведення військового контингенту НАТО в 2014 році. Російська газета "КоммерсантЪ" пише про підготовлену для керівництва РФ закриту доповідь, присвячену імовірним сценаріям розвитку ситуації. У документі, складеному в центрі ситуаційного аналізу РАН за участю провідних російських експертів-міжнародників, представників МЗС, Міноборони, інших держструктур, розглядаються три можливі варіанти.

Відповідно до першого з них, до влади в країні прийде "Талібан", другий сценарій передбачає тривалу громадянську війну в Афганістані, в третьому варіанті не виключений поділ сфер впливу між "Талібаном" і чинним режимом. За оцінкою більшості учасників ситуаційного аналізу, в найближчій перспективі найімовірніший "неоформлений поділ сфер впливу".

Загострення ситуації в Афганістані неодмінно торкнеться і Росії, впевнені експерти. Головною загрозою для Москви стане дестабілізація Центральноазійського регіону, посиляться і наркозагрози. А що ефективно протидіяти радикальним бандформуванням колишні середньоазійські республіки СРСР не зможуть, то цим повинна буде зайнятися Росія, вважають автори доповіді.

У цих умовах від Москви буде потрібно не тільки перекинути прикордонників на таджицько-афганський кордон і вкластися в модернізацію армій Киргизстану і Таджикистану, а й налагодити співпрацю зі США та іншими країнами, такими як Китай та Індія.

Нагадаємо, в червні війська коаліції НАТО офіційно передали контроль за дотриманням безпеки в усьому Афганістані місцевим силовим структурам.

До 2014 року більша частина військових ISAF має бути виведена з Афганістану. Планується, що в країні залишиться невеликий іноземний контингент, який займатиметься навчанням місцевих сил безпеки, а також консультувати їх. Його чисельність ще не визначена.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: загибелі людей, президент Афганістану, страждань, НАТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ