Сб, 2024-04-20, 14:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 8 » Останки Гітлера спалили в 1970 році, щоб його могила не стала об'єктом поклоніння прихильників його ідей
14:31
Останки Гітлера спалили в 1970 році, щоб його могила не стала об'єктом поклоніння прихильників його ідей
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Останки Гітлера, крім фрагментів черепа і щелепи фюрера, які зберігаються в Росії, були спалені в 1970 році. А його прах викинули в річку Бідеріц, свідчать архіви ФСБ Росії.
"13 березня 1970 року, була написана записка голови КДБ при Раді міністрів СРСР Юрія Андропова в ЦК КПРС про доцільність вилучення останків Гітлера, Браун і сім'ї Геббельса та їх знищення. Так з'явився план зовсім секретного заходу "Архів", здійсненого силами оперативної групи Особливого відділу КДБ 3-ї армії Групи Радянських військ в Німеччині (ГРВН)", - повідомив начальник Управління реєстрації і архівних фондів ФСБ Росії генерал-лейтенант Василь Христофоров, передає Інтерфакс.

Він зазначив, що в цьому плані були чітко визначені завдання: "Вилучити і фізично знищити останки похованих у Магдебурзі 21 лютого 1946 у військовому містечку по вул. Вестендштрассе біля будинку № 36 військових злочинців".


За результатами проведених 4 квітня 1970 робіт було складено два акти - про розтин поховання останків військових злочинців і про їх фізичне знищення. В останньому, є запис: "Знищення останків здійснене шляхом їх спалення на багатті на пустирі в районі г.Шенебек в 11 км від Магдебурга. Останки перегоріли, разом з вугіллям потовчені на попіл, зібрані і викинуті в річку Бідеріц".

Христофоров пояснив, що трупи Гітлера, Єви Браун, сім'ї Геббельсів, які досліджувалися у травні 1945 року, у зв'язку з передислокацією відділу контррозвідки "Смерш" 3-ї ударної армії, на початку червня 1945 року були перепоховані в лісі в районі міста Ратенов. Місце поховання було докладно описано і зазначено на карті.

21 лютого 1946 за вказівкою начальника УКР "Смерш" Групи радянських окупаційних військ у Німеччині генерал-лейтенанта Зеленіна останки були перепоховані на території військового містечка в Магдебурзі, де тоді розташовувався відділ контррозвідки "Смерш" 3-ї ударної армії.

Однак у березні 1970 року вказане військове містечко, "виходячи з службової доцільності, що відповідає інтересам наших військ", було вирішено передати німецькій владі.

На думку Христофорова, рішення Андропова про знищення останків Гітлера було продиктовано тим, що і в КДБ, і в ЦК КПРС вважали, що місце поховання Гітлера і через роки може стати об'єктом поклоніння для прихильників його ідей.

До тих пір, поки місце поховання знаходилося на території радянської військової частини, це можна було тримати в секреті і не допустити проникнення сторонніх. Але після передислокації було прийнято рішення не перезахоронювати останки Гітлера, а знищити їх шляхом спалення, відзначив Христофоров.

"Напевно, таке рішення було цілком обгрунтованим, дійсно, не варто було створювати будь-яких передумов для виникнення культу поклоніння. Адже окрім тих, хто цікавиться історією Великої Вітчизняної війни, напевно, є і ті, хто сповідує фашистську ідеологію. І, на превеликий жаль, навіть у Росії ", - сказав Христофоров.

"В архіві ФСБ зберігаються щелепи Гітлера, а в Держархіві - фрагменти черепа Гітлера", - сказав глава архіву російських спецслужб. За його словами, крім цих матеріалів, вилучених 5 травня 1945, інших частин тіла Гітлера немає. "Принаймні, інформації про це немає. Все, що залишилося від Гітлера, було спалено в 1970 році", підкреслив Христофоров.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1253 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ