Вт, 2024-04-16, 06:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Квітень » 13 » Отримали кримінальний Крим, у який доведеться вливати гроші як у Чечню, - росіяни вже зрозуміли
13:44
Отримали кримінальний Крим, у який доведеться вливати гроші як у Чечню, - росіяни вже зрозуміли
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рейтингове агентство «Експерт РА», порівнявши Крим з іншими російськими регіонами за 12 економічними показниками, присвоїло йому рейтинг інвестиційної привабливості 3В1 – регіон з пониженим потенціалом і помірними ризиками для приватних інвесторів, повідомляють «Ведомости».

У цю ж групу потрапляє більшість (36) російських регіонів. «Це середняки без яскраво виражених плюсів і мінусів», – характеризує директор регіонального напрямку «Експерт РА» Володимир Горчаков.

Оцінки є попередніми і не враховують політичні ризики, підкреслює Горчаков. З групи «середняків» Крим виділяється тим, що і ризики, і переваги у нього – політичні. Головні ризики – загострення зовнішньоекономічної ситуації і збройні конфлікти, блокування економічних контактів з Україною, скорочення вкладень Росії через брак грошей. Головні переваги – особлива політична значимість для російської влади, яка обумовлює перспективи великих інвестицій.

Рівень розвитку Криму вкрай низький: по подушному валовому регіональному продукту (ВРП), середньодушовий дохід, інвестиціям, промвиробництву, роздрібному товарообігу він у числі аутсайдерів серед інших 83 російських регіонів. Так, рівень ВРП на душу населення нижче тільки в Інгушетії, інвестицій – в Кабардино-Балкарії, Інгушетії і Івановській області.

Частка власних доходів у витратах Криму – на рівні республік Північного Кавказу. Плановані в найближчі 2-3 роки 250 млрд руб. державних і квазідержавних інвестицій до Криму – це майже вдвічі більше, ніж річний бюджет Татарстану, і можна порівняти з сумарними доходами всього Північно-Кавказького федерального округу.

Крим і раніше був дотаційним, але входження до складу Росії його залежність від федерального центру тільки збільшить: наприклад, акцизи, складові 16% бюджету Криму, залишалися у республіки, а за російським законодавством більша їх частина йде у федеральний бюджет.

За розрахунками «Експерт РА», при переході в бюджетну систему Росії витрати Криму вже в 2014 р. можуть подвоїтися до 100 млрд руб., А забезпеченість витрат власними доходами знизиться з порядку 50% до менш ніж 30%.

У підсумку Крим може отримати близько 3,5% трансфертів федерального бюджету регіонам, увійшовши в топ-3 головних реципієнтів разом з Інгушетією та Чечнею. Підвищення пенсій та зарплат бюджетникам підвищить їх споживчий попит, але водночас збільшить зобов’язання бюджету.

Ризики розвитку транспортно-логістичного комплексу Криму високі, вважають у «Експерт РА»: експортний потенціал низький і зменшився через розрив економічних відносин з Україною, імпортний невеликий. Залучити інвесторів можна дешевою робочою силою, але при політиці підвищення зарплат це перевага швидко скоротиться.

Вкрай високий в регіоні соціальний ризик, вказують дослідники: високе навантаження на працездатне населення (частка пенсіонерів – близько 30%) і ймовірність міжетнічних конфліктів; підвищені кримінальні ризики.

Від «Наших Грошей»:

Нагадаємо, за даними МВС України, у Криму найбільший показник злочинів на душу населення – 16,93. Це майже удвічі більше від середньоукраїнського рівня (9,52) і у п’ять разів більше від Тернопільської та Івано-Франківської областей, які російська пропаганда називає «бандерівськими».

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: росіяни, Гроші, кримінальний Крим, Чечню
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ