Сб, 2024-04-20, 14:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 4 » ПАРЄ непокоїть стан демократії в Україні та здоров'я заарештованих колишніх чиновників
17:54
ПАРЄ непокоїть стан демократії в Україні та здоров'я заарештованих колишніх чиновників
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Парламентська асамблея Ради Європи на черговій сесії в січні розгляне питання дотримання демократії в Україні, зокрема, кримінальне переслідування колишніх чиновників, повідомила співдоповідачка по Україні моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс (Mailis Reps, Естонія, Альянс лібералів і демократів), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У січні дебати пройдуть у сесійній залі Парламентської асамблеї. Основними питаннями будуть демократія, верховенство права і дотримання прав людини в Україні", - сказала вона.

При цьому Репс підкреслила, що ситуація буде іншою, ніж тоді, коли президент України Віктор Янукович виступав на сесії ПАРЄ, оскільки тоді він тільки озвучив план своїх дій.

"Минув певний час... Здійснено низку кроків, які викликали опір міжнародної громадськості", - підкреслила вона.

"Звичайно, основним питанням січневої сесії, яке буде порушено, це кримінальне переслідування колишніх чиновників", - підкреслила вона.

У той же час Майліс Репс зазначила, що співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ в ході зустрічей з представниками української влади побачили, що ті розуміють, що від них вимагається, і висловлюють готовність змінити ситуацію на краще.

Зазначимо, у ПАРЄ зростає розчарування щодо України в аспекті виконання Києвом узятих на себе зобов'язань, вважає співдоповідачка по Україні моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Майліс Репс.

Численні європейські політики впевнені, що Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці з політичних причин. Як заявив член ПАРЄ Андрес Херкель, таку тезу єврочиновники підтримали, прийшовши на зустріч з донькою Тимошенко Євгенією Карр та заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею в Страсбурзі.

ПАРЄ стурбована ситуацією в Україні в сфері демократії

У Парламентській асамблеї Ради Європи стурбовані ситуацією в Україні у сфері демократії, повідомила співдоповідачка моніторингового комітету ПАРЄ Марієтта де Пурбе-Лундін.

"У Парламентській асамблеї Ради Європи є стурбованість тим, що відбувається в Україні, і тим, що уряд робить певні обіцянки, які не завжди виконуються", - сказала вона.

У той же час вона зазначила, що в України ще є час для того, щоб зробити "все правильно". Вона нагадала про те, що Україна при вступі до Ради Європи давала ряд зобов'язань, які ще не виконала.

"Ось чому ми тут", - сказала вона, маючи на увазі візит співдоповідачів моніторингового комітету ПАРЄ в Україну.

Крім того, Пурбе-Лундін висловила сподівання, що ті зміни, які відбудуться в Україні протягом 2-3 місяців, матимуть важливе значення для просування демократії в Україні і в зв'язку з цим зміни ментальності.

Вона нагадала про те, що повну доповідь по Україні для ПАРЄ буде представлено в 2013 році. За її словами, проміжна доповідь моніторингового комітету, яку буде представлено на сесії ПАРЄ в січні, стосується питань кримінального переслідування колишніх чиновників, а також реформ законодавства.

ПАРЄ непокоїть стан здоров'я низки заарештованих колишніх чиновників

Стан здоров'я деяких заарештованих колишніх чиновників викликає занепокоєння у співдоповідача по Україні моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс.

"У нас є два основні моменти, які викликають занепокоєння. Перший - це нагальне питання. Те, що принаймні у двох з трьох чиновників складний медичний стан і їм не надається адекватної медичної допомоги", - сказала вона.

Крім того, вона зазначила, що ще одним моментом, який викликає занепокоєння, є "процедурні питання". "І ми будемо говорити про ці питання на січневій сесії", - сказала вона.

Крім того, Репс зазначила, що в ході нинішнього візиту в Україну співдоповідачки моніторингового комітету ПАРЄ просили про зустріч з екс-прем'єром, лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко, проте суддя відхилив цей запит.

"Ми будемо просити про це під час наступних відвідин України і сподіваємося, що у нас буде можливість зустрітися з нею", - зазначила вона.

У свою чергу, співдоповідачка моніторінгового комітету Марієтта де Пурбе-Лундін зазначила, що не могла повірити в те, що представникам ПАРЄ не нададуть можливості зустрітися з Тимошенко.

"Хоча сподіваємося, що її звільнять і ми зможемо з нею зустрітися в інших умовах", - сказала вона.

Крім того, вона зазначила, що в ході своїх подальших візитів в Україну вони також будуть просити про зустріч з екс-міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком.

Вона зазначила, що цього разу співдоповідачки про таку зустріч не просили.

Нагадаємо, що 1 листопада адвокат Борис Нечипоренко заявив, що його клієнту колишньому т.в.о. міністра оборони Валерію Іващенку, якого обвинувачують у скоєнні службового злочину, загрожує параліч і як наслідок - інвалідність.

Також про проблеми зі здоров'ям заявляють захисники Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 841 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ