Чт, 2024-03-28, 23:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 3 » Передсерійний прототип гібридного седана BMW 5 ActiveHybrid представили німці
17:40
Передсерійний прототип гібридного седана BMW 5 ActiveHybrid представили німці
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

BMW представила гібридну "п'ятірку". Причому цього разу йдеться не про черговий концепт, яких ми бачили вже чимало, а про повноцінну серійну модель - її продаж розпочнеться на початку наступного року. Зовні гібридна "п'ятірка" мало чим відрізнятиметься від бензинових чи дизельних побратимів. Та й не зовнішність тут головне, пишуть "Автоновости".

Силова установка BMW 5 ActiveHybrid складається з бензинового двигуна об'ємом 3,0 л, який, завдяки турбінам, видає 300 к.с., і електричного мотора потужністю 55 к.с. Через особливості конструкції гібрида сумарна потужність тут не 355 к.с., а трохи менша - 335 к.с. Інженери BMW запевняють, що гібридна "п'ятірка" здатна їхати лише на електротязі, але не більше чотирьох кілометрів. Та й то з середньою швидкістю 35 км/год. Не дуже багато, але й досягнутий результат непоганий.

До того ж в BMW і не говорили, що вони зробили абсолютно "зелену" машину. Головне було зменшити витрату палива за умови збереження високої потужності. І це вдалося - на кожну "сотню" BMW 5 ActiveHybrid витрачає, в середньому, лище 6,4 літра (а це за наявності 335 "конячок", завдяки яким 0-100 км/г "п'ятірка" здатна розігнатися лише за 5,9 с).

Нагадаємо, нещодавно BMW оголосила про припинення виробництва гібридного кросовера Х6. Виявляється, в США, на головному ринку збуту гібридів, попит на X6 ActiveHybrid був вкрай низьким. Насамперед це пояснювалося високою ціною. Формально під капотом X6 ActiveHybrid ховається 485 к.с., але при цьому динаміка машини гірша, ніж у менш потужної 407-сильної X6 50i. Витрата палива гібрида теж не набагато менша, ніж у X6 50i, але при цьому різниця в ціні дуже велика. Так, BMW X6 50i можна купити в США за 69,5 тисяч доларів, а гібридний X6 ActiveHybrid коштує як мінімум 88,9 тисяч доларів.

Слід зазначити, що раніше баварці вперше показали прототипи двох майбутніх новинок - електромобіля гольф-класу i3 і гібридного спорткара i8. Обидві моделі використовують нову конструкцію кузова, яка справляє враження, ніби машина розділена на дві частини: алюмінієвий каркас, до якого кріпиться вся технічна начинка, і карбонова кабіна для пасажирів. Названо цю концепцію LifeDrive.

Конструктори виходили з того, що традиційні електрокари і гібриди важчі за бензинові аналоги за рахунок масивних акумуляторів. Але BMW i3, як модель класу С, важить всього 1 250 кг, що менше за абсолютну більшість автомобілів цієї категорії.

Під капотом BMW i8 - трициліндровий турбодвигун об'ємом 1,5 л, що видає 220 к.с. Він обертає колеса в парі з електромотором. Сумарна потужність - 350 сил. На розгін до 100 км/год ця модель витрачає лише 4,6 с, а максимальна швидкість обмежена позначкою 250 км/год.

Спорткар здатний здійснювати короткі поїздки (до 32 км) тільки на електротязі, хоч тоді про видатну динаміку доведеться забути. Потужність електродвигуна - 132 к.с.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 855 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ