Чт, 2024-03-28, 23:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 6 » Під час навчань поранено 6 військових. З РФ на Донбас їде військова техніка. ВІДЕО
15:16
Під час навчань поранено 6 військових. З РФ на Донбас їде військова техніка. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український солдат не загинув, двоє дістали поранень, двоє підірвалися на розтяжці, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій, на щастя, загиблих наших військовослужбовців немає, проте двоє воїнів дістали поранень в результаті бойових дій, двоє – в результаті підриву на розтяжці ", - сказав Мотузяник на брифінгу в суботу в Києві.

Він також поінформував, що шестеро військовослужбовців дістали поранень внаслідок несанкціонованого підриву гранати під час навчань на одному з полігонів.

Мотузяник розповів, що на Луганському напрямку противник порушив режим тиші поблизу Попасної і двічі в Кримському. Тільки у другому випадку один з обстрілів був прицільним.

На Донецькому напрямку бандформування продовжують застосовувати важке озброєння, зокрема міномети та артилерію. В Авдіївці вчора бойовики випустили по українських позиціях понад 100 мін і 5 снарядів з великокаліберної артилерії. Обстріли велися переважно вдень. Іншими районами застосування ворогом мінометів були Луганське, північні окраїни Горлівки та селище Невельське, також противник неодноразово порушував режим тиші в районі Донецького аеропорту.

Загалом за минулу добу на донецькому напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, половина з яких - з важкого озброєння.

На маріупольському напрямку доба почалася з потужних мінометних обстрілів сил АТО в районі Красногорівки. У сусідній Мар'їнці після опівнічного мінометного обстрілу противник знову порушив режим тиші вже після обіду, встигнувши провести чотири збройні провокації із застосуванням гранатометів і кулеметів.

Далі на південь НЗФ порушували режим припинення вогню в Богданівці, Старогнатівці, Гнутовому, Водяному і Широкиному.

Загалом за добу на маріупольському напрямку зафіксовано 28 ворожих обстрілів, третина яких - з важкого озброєння.

Ватажки бойовиків розробили спеціальний наказ, яким встановлюються терміни проходження служби для попередження відтоку "кадрів" із своїх лав, повідомив Мотузяник, посилаючись на данні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Як повідомляє розвідка, командування так званої "ДНР" підготовило наказ, який регламентує порядок проходження військової служби за контрактом. Відповідно до нього, з 1 липня мінімальний термін проходження служби за контрактом для бойовиків офіцерського складу становить п’ять років, сержантського складу – три роки, а рядового складу – один рік. З метою недопущення звільнення учасників НЗФ за власним бажанням, у разі дострокового припинення контракту вони повинні виплатити компенсацію у розмірі 75% від отриманого грошового забезпечення", - сказав Мотузяник.

Він пояснив, що такий крок зумовлений некомплектом особового складу бойовиків ДНР, а також їхнім постійно зростаючим небажанням залишатись в лавах російських окупаційних військ.

Проросійські бойовики протягом минулої доби 50 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил антитерористичної операції на Донбасі.

Розвідка: з РФ на окупований Донбас йде військова техніка - танки, БМП, боєприпаси

Через державний кордон України на ділянці Куйбишево (Ростовська обл., РФ) – Маринівка (Донецька обл.) відмічено переміщення змішаної колони військової техніки ЗС РФ - танки, бойові броньовані машини, артилерійські установки та автомобільна техніка. Про це 6 серпня повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Окрім того, зафіксовано постачання озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів з території РФ.

Зокрема до н.п. Ровеньки надійшло 10 цистерн з паливо-мастильними матеріалами (500 тонн), до н.п. Довжанський – залізничного ешелону з військовою колісною та гусеничною технікою, до н.п. Дебальцеве – 2 вагони з боєприпасами.

"У районах н.п.Фащівка, Торез, Красний Луч та Донецьк зафіксовано наявність танків, САУ, артилерійських систем калібром понад 100-мм та 122-мм ракетних систем залпового вогню "Град". Інформація про це надана представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - повідомили у розвідці.

За даними ГУР МОУ, також російське командування проводить посилення передових підрозділів, здійснює поповнення боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та вдосконалює інженерне обладнання переднього краю на окупованих територіях Донбасу.

Зокрема, на Новоайдарському напрямку на передових позиціях підрозділів 11 стрілецького батальйону та 3 мотострілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) здійснюється фортифікаційне обладнання опорних пунктів.

На рубежі н.п.Веселеньке – Хрящівка – Піонерське інженерно-саперною ротою 2 омсбр встановлюються мінні загородження.

На напрямку Слов’янська і Донецька у районі н.п.Нижнє Лозове триває інженерне обладнання позицій мінометних підрозділів 1 мотострілецького батальйону 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве). Проводяться роботи з фортифікаційного обладнання передових позицій 1 мотострілецького батальйону 11 омсп (Макіївка).

"6 серпня у районах н.п.Петрівське та Оленівка заплановано проведення часткової ротації особового складу передових підрозділів 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк)", - йдеться у повідомленні розвідки.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: донбас, навчання, військова техніка, поранено 6 військових, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ