Пт, 2024-03-29, 16:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 20 » Підписано угоди про видобуток сланцевого газу в Україні з Exxon Mobil та Shell
12:25
Підписано угоди про видобуток сланцевого газу в Україні з Exxon Mobil та Shell
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

НАК "Нафтогаз України" уклала із зацікавленим американськими компаніями-інвесторами договори щодо видобутку сланцевого газу в Україні. Про це повідомив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун, передає "РБК-Україна".

"Ми побували в США, були в головних офісах компаній Exxon Mobil, ConocoPhillips, Shell і в інших. Я назвав компанії-лідери, які впритул займаються сланцевим газом. Вони охоче відгукнулися на нашу пропозицію. Я не буду довго розповідати за той період часу, з березня місяця по сьогоднішній день, про роботу, яку ми провели, але сьогодні всі названо компанії, фактично, на фінішній прямій до того, щоб братися до справи. Тобто, укладено відповідні угоди про співпрацю, підписано угоди про території інтересів, тобто, ми вже даємо їхні відповідні координати, виявляємо території інтересів, там, де можна було б підтвердити наші можливості видобутку сланцевого газу", - заявив Чупрун.

Чупрун зазначив, що зазначені компанії мають унікальні технології видобутку сланцевого газу, і процес налагодження та оптимізації видобутку сланцевого газу, який в США тривав 20 років, в Україні забере 5 років.

"Потім вступає в роботу сила техніки, яка є на озброєнні у цих компаній - нові технології, які ще не всім відомі у світі, що є інтелектуальною власністю цих компаній. І з приходом їх ми тоді вже будемо визначатися конкретно, на яких умовах ми будемо працювати. Але я думаю, що той процес, який зайняв у США до 20 років, для того щоб вийти на сьогоднішній рівень технологій видобутку сланцевого газу, і досягти того, щоб за собівартістю видобутку він майже зрівнявся з природним газом, а це дуже важливий момент, нам знадобиться не більше ніж 5 років, щоб перейти на промисловий видобуток сланцевого газу", - уточнив він.

Чупрун підкреслив, що "Нафтогаз" планує узгодити всі формальності з інвесторами і взятися безпосередньо до справи вже в другому кварталі 2012 р.

"Нам зараз потрібно визначити координати, де максимально можна, не гаючи часу, приступити до дослідницької роботи за допомогою буріння. Вже безпосередньо від слів і формальних відносин, укладання формальностей перейдемо до справи у другому кварталі наступного року", - сказав Чупрун.

Як повідомлялося, раніше уряди України і США підписали меморандум про співпрацю в галузі розвідки сланцевого газу, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики і вугільної промисловості.

"15 лютого 2011 року у Вашингтоні міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко і спеціальний посланець державного секретаря США з енергетичних питань у Євразії Річард Морнінгстар у присутності співголів комісії зі стратегічного партнерства - міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка і державного секретаря США Хілларі Клінтон, підписали меморандум про взаєморозуміння між урядом України і урядом США щодо ресурсів газу з нетрадиційних джерел", - зазначається в повідомленні.

Метою меморандуму є забезпечення умов для обміну знаннями й експертними напрацюваннями між урядами двох країн у сферах, що стосуються оцінки і кваліфікації ресурсів сланцевого газу в Україні.

Документ покликаний поліпшити паливно-енергетичний баланс України, зокрема шляхом диверсифікації джерел постачань газу, залучення інвестицій і новітніх технологій у геологорозвідку і видобуток сланцевого газу в Україні, створення на державному рівні системи стимулів і гарантій для сприяння проектам у галузі розвідки і видобутку сланцевого газу, яка може бути використана як основа для формування механізму державної підтримки реалізації проектів видобутку газу з усіх видів нетрадиційних джерел загалом.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 954 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ