Пт, 2024-04-19, 00:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 3 » Підприємці проведуть в понеділок акцію протесту. Тепер участь можуть брати будь-які партії
14:56
Підприємці проведуть в понеділок акцію протесту. Тепер участь можуть брати будь-які партії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Підприємці активізуються і влаштовують чергову акцію протесту. У понеділок о 9:00 протестувальники збираються провести мітинг на Майдані Незалежності в Києві. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив один з організаторів акції Олександр Данилюк, повідомляє Українська правда.

Він зазначив, що демонтування наметового містечка на Майдані Незалежності є "фактом безпрецедентного тиску". "Те, що трапилося сьогодні вночі - це квиток на війну, і це запрошення ми прийняли, на понеділок ми оголосили "загальну мобілізацію", - сказав він.

- Підприємці з Майдану створили власну профспілку

Він також нагадав, що з 22 листопада акція протесту підприємців не була акцією тільки проти Податкового кодексу, оскільки представники малого і середнього бізнесу висунули і чіткі політичні вимоги - проведення виборів у Верховну Раду України і президента України.

Данилюк закликав всіх, хто розуміє, що підприємці стояли "на Майдані не за шкурницькі інтереси, а стояли за демократію в нашій державі", приєднатися в понеділок до акції.

"Ми звертаємося до всіх без виключення політичних партій, які готові відстоювати демократію в Україні, які готові відстоювати свободу, які розуміють, що наша країна рухається у надзвичайно авторитарному напрямку, з проханням приєднатися до нашої акції", - сказав він.

"У понеділок ми знімаємо будь-які обмеження щодо використання партійної символіки, символіки громадських організацій. Ми раді будемо бачити там будь-кого", - зазначив Данилюк. "В першу чергу ми сподіваємося, що ті політики, які активно брали участь у тому, що виступали з майданчика на Майдані Незалежності, будуть так само представлені там своїми партійними організаціями", - наголосив Данилюк.

Нагадаємо, що в ніч з четверга на п’ятницю із застосуванням спецпідрозділів МВС було розібрано наметове містечко підприємців на Майдані. Декілька людей постраждали, деяких затримали, але Майдан повністю очитстили. Міліція, начебто, виконувала розпорядження суду.

Безстрокову акцію протесту 22 листопада розпочали підприємці, які виступали проти набуття чинності Податкового кодексу. Тоді в центрі столиці і було розбите наметове містечко. До сьогоднішнього дня там постійно чергували активісти акції і деякі депутати.

Президент України Віктор Янукович наклав вето на прийнятий раніше Верховною Радою Податковий кодекс і направив його на доопрацювання. 2 грудня Верховна Рада знову ухвалила Податковий кодекс вже з поправками президента.

У свою чергу, підприємці на Майдані заявили, що ще рано святкувати і узгодили провести мітинг 6 грудня.

Підприємці з Майдану створили власну профспілку

В результаті акцій протесту проти ухвалення Податкового кодексу була створена Всеукраїнська профспілка працівників ринків, торгівлі і підприємців, повідомляє Інтерфакс-Україна посилаючись на прес-службу Національного форуму профспілок України.

За інформацією НФПУ, нова профспілка об'єднала працівників ринків і сфери торгівлі, а також підприємців з 20 областей України і Києва. Зокрема, в ньому представлені ринки "Привіз" (Одеса), "Колгоспний" (Кіровоград), "Озерця" (Дніпропетровськ), "Ринок Дикого" (Рівно), "Центральний" (Мелітополь), "Барабашова" (Харків), "Юність" і "Привокзальний" (Київ) та інші. 10 грудня заплановано провести розширений з'їзд профспілки, на якій очікується приєднання до організації нових регіональних професійних осередків.

За мету собі профспілка ставить захист прав її членів, а також мобілізацію представників малого бізнесу у будь-який час, якщо влада не дотримуватиметься узятих на себе зобов'язань. Зокрема, члени профспілки не заперечують можливість продовження акцій протесту на Майдані Незалежності, якщо зміни, внесені до Податкового кодексу, будуть і надалі загрожувати існуванню малого і середнього бізнесу в Україні.

Основними принципами діяльності всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі і підприємців є, по-перше, позапартійность - керівний склад профспілки не братиме участі в діяльності політичних партій; по-друге, чітка структурованість, зі створенням координаційного центру в Києві і осередків у всіх областях України; по-третє, самофінансування - матеріальне забезпечення діяльності профспілки забезпечуватиметься виключно на членські внески.

Головою нової профспілки обрано Володимира Мартиненка (Координаційна рада працівників ринків України). Він закликав його членів і всіх учасників акцій протесту до подальшої консолідації. "Важливий урок, який дає нам нинішній Майдан, - це розуміння, що тільки чітка самоорганізація, як на центральному, так і на регіональному рівні, здатна забезпечити захист наших інтересів. Якщо ми діятимемо поодинці - нас перетворять на німих рабів", - відзначив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 986 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ