Сб, 2024-04-20, 11:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 24 » Після 14 років розколу Народний рух України та Українська народна партія возз'єднуються - ЗМІ
12:13
Після 14 років розколу Народний рух України та Українська народна партія возз'єднуються - ЗМІ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Народний Рух України найближчим часом возз'єднається з Українською народною партією, пише "КоммерсантЪ-Украина".

"НРУ веде переговори з УНП, проте в якому форматі відбудеться об'єднання, я поки що не можу сказати", - заявив голова НРУ Василь Куйбіда.

Джерела, близькі до переговорів, повідомляють, що об'єднання відбудеться на базі НРУ. "Всі пам'ятають, що до розколу Руху в 1999 році обидві партії були єдиним цілим", - нагадав співрозмовник.

Лідер УНП Юрій Костенко не підтвердив намір розпустити партію, зазначивши, що "об'єднана партія буде створена шляхом реорганізаційних процесів". За його словами, переговори перебувають у завершальній стадії, і вже в другій половині травня буде оголошено про їхні результати.

Співрозмовники видання в УНП заявили, що на 19 травня партія вже орендувала залу Будинку культури та мистецтв Київського політехнічного інституту для проведення з'їзду. "Резервна дата з'їзду - 8 червня. На цей день ми також забронювали залу КПІ", - додало джерело.

Нагадаємо, розкол у Русі стався в 1999 році, коли заступник голови НРУ Юрій Костенко і група його прихильників провели окремий з'їзд.

Газета зазначає, що це далеко не перша спроба керівництва НРУ та УНП об'єднати партії. З такими заявами їхні лідери виступають з 2002 року. Найближче до об'єднання вони підійшли в грудні 2006 року - тоді було підписано декларацію про відновлення організаційної єдності двох партій. Однак перед президентськими виборами 2010 року партії знову розійшлися - НРУ виступив на підтримку Юлії Тимошенко, а УНП висунула в президенти свого лідера Юрія Костенка.

На парламентських виборах 2012 року представники УНП були включені в список партії Віктора Ющенка "Наша Україна", а члени НРУ балотувалися за списком "Батьківщини".

Довідка

Українська народна партія веде свою історію від 1989 року. Тоді було засновано першу в УРСР демократичну масову організацію, опозиційну до правлячого комуністичного режиму - Народний Рух України (за перебудову).

1999. На базі осередків НРУ та структур інших партій утворено Українську народну партію (УНП). Її головою обрано Юрія Костенка. У Верховній Раді Україні створено партійну фракцію.

2000-2001. УНП ініціювала об'єднання національно-демократичних сил для спільної участі в парламентських виборах-2002. З її ініціативи створено об'єднання демократичних сил "Українська правиця", до якого увійшли близько 50 громадських організацій та політичних партій. Разом з НРУ партія започаткувала формування широкого об'єднання демократичних сил на парламентські вибори 2002 року - блоку "Наша Україна".

2003. УНП на своєму з'їзді першою серед політичних сил України офіційно підтримала кандидатуру Віктора Ющенка на посаду глави держави.

2005. УНП не підтримала ідею створення нової партії "Народний союз "Наша Україна" через самоліквідацію політичних партій-засновниць блоку "Наша Україна".

2006. УНП вийшла на парламентські та місцеві вибори в складі Українського народного блоку Костенка і Плюща. На виборах до Верховної Ради за Блок проголосували 1,89% громадян. На виборах до місцевих органів влади представники партії отримали понад 10 тисяч мандатів депутатів обласних, міських, районних, сільських та селищних рад, а також міських, сільських та селищних голів.

2007. У березні УНП, НРУ, УРП "Собор", РХП та Партія відродження села підписали Меморандум "Про створення блоку національно-демократичних та патріотичних сил".

У квітні 2007-го, одразу після оголошення позачергових парламентських виборів, УНП, НРУ та УРП "Собор" створили блок "Українська Правиця". У липні 9 партій - партії "Правиці", "Народний союз "Наша Україна" та партії, що утворили блок "Народна самооборона", підписали угоду про створення виборчого блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Чисельність партії станом на квітень 2008 року - близько 60 тисяч осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: 14 років розколу Народний рух Украї, Українська Народна Партія, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ