Пт, 2024-03-29, 12:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 1 » Після "війни компроматів" Грузія обирає парламент
10:20
Після "війни компроматів" Грузія обирає парламент
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сьогодні, 1 жовтня, у Грузії відчинилися дільниці для голосування на виборах депутатів парламенту. Виборчі дільниці працюватимуть з 08.00 до 20.00 за місцевим часом, передає РИА "Новости".

На чотирирічний термін буде обрано 150 народних представників, серед яких 77 осіб – за пропорційною системою (партійними списками), а 73 парламентаря пройдуть за мажоритарною системою (одномандатними округами). Усіх кандидатів у депутати, зокрема і за одномандатними округами – 2805 осіб, – висунули партії.

Єдиний незалежний кандидат напередодні виборів зняв свою кандидатуру. Всього у виборах беруть участь 14 політичних партій і 2 виборчих блоки. Для того щоб пройти до парламенту, політичним партіям і блокам потрібно набрати не менше ніж 5% голосів виборців, а мажоритарним кандидатам – 50% плюс один голос.

Вибори буде визнано такими, що відбулися, у разі, якщо кількість тих, хто проголосував, досягне 1/3 виборців від загального числа зареєстрованих громадян, які мають право голосувати. Всього, за останніми даними ЦВК, зареєстровано 3 млн 613 тис 851 виборець.

Всього у 84 виборчих округах, які утворені на території Грузії, відчинилися 3719 виборчих дільниць. Також виборчі дільниці утворені за кордоном, у 37 країнах світу, крім Росії, де, за даними МЗС Грузії, проживає близько 400 тисяч громадян, тобто, трохи більше ніж 10 відсотків загальної кількості виборців.

Проте номери одинадцяти виборчих округів з 84 пропущені на сайті ЦВК, швидше за все, вони були закріплені за Абхазією і Південною Осетією. Тобто, фактично будуть працювати 73 округи.

Достроково проголосували військовослужбовці грузинської армії, що перебувають на військовій базі в афганській провінції Гільменд у складі коаліційних сил ISAF в Афганістані, де ЦВК спеціально організувала дві виборчі дільниці.

Головними конкурентами на виборах вважаються опозиційна коаліція "Грузинська мрія" мільярдера Бідзіни Іванішвілі та правляча партія Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух".

Нагадаємо, Центральна виборча комісія Грузії ухвалила постанову, яка накладає обмеження на фото- і відеозйомку на виборчих дільницях безпосередньо в день парламентських виборів у країні 1 жовтня.

За тиждень до виборів ситуація у Грузії почала загострюватися. На початку минулого тижня у країні зафіксовано відразу два напади як на прихильників чинної влади, так і на представників опозиції.

На усіх виборчих дільницях розміщені відеокамери. В ході голосування палець кожного виборця маркуватимуть спеціальною рідиною.

29 вересня грузинська опозиція дотрималася своєї обіцянки зібрати в центрі Тбілісі на останній передвиборчий мітинг десятки тисяч своїх прихильників.

До речі, нещодавно влада Грузії опублікувала компромат на одного з лідерів опозиції. Міністерство внутрішніх справ Грузії 26 вересня оприлюднило запис телефонної розмови, в якому один з лідерів опозиційної коаліції "Грузинська мрія" колишній футболіст Каха Каладзе розповідає про свою зустріч із "злодіями в законі" за кордоном.

27 липня повідомлялося, що міський суд Тбілісі ухвалив заарештувати всі рахунки Кахи Каладзе. Арешт рахунків пов'язаний з тим, що, за даними Головної прокуратури Грузії, Каладзе займався легалізацією незаконних доходів. Крім того, Каладзе також підозрюють у причетності до договірних матчів у Серії А.

У свою чергу грузинські опозиційні телеканали "Маестро" і "ТВ-9" 19 вересня поширили кадри, зняті прихованою камерою, про тортури ув'язнених співробітниками Глданської в'язниці в Тбілісі. Після показу сюжетів у Тбілісі та інших містах Грузії проходили стихійні акції протесту з вимогою захистити права в'язнів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: Грузія обирає парламент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ