Сб, 2024-04-20, 03:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 4 » Пиво пити на вулиці не можна ніяк: ані з пляшки, ані з глечика
19:39
Пиво пити на вулиці не можна ніяк: ані з пляшки, ані з глечика
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Порушенням закону вважається вже сам факт вживання пива у громадському місці, і не має значення, у що воно налите - в пляшку, пластиковий стакан або інший посуд, зазначає начальник Центру громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві Володимир Поліщук.
Як розповів він у середу, байдуже, в спеку чи в холод, у громадському місці заборонено пити пиво, інші слабоалкогольні напої, і співробітники міліції виконують ці вимоги закону, роблячи зауваження порушникам або притягуючи їх до адміністративної відповідальності, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не має значення, п'ється це пиво з пляшки, чи загорнута пляшка паперовим пакетом або напій налитий у пластиковий стакан. Навіть якщо пиво налите у глиняний глечик, і людина його п'є в громадському місці, - це порушення закону!", - пояснив Поліщук, спростувавши думку про те, що до тих, хто п'є пиво з пластикових стаканів, міліція не підходить, оскільки не вважає це порушенням закону.

Щодо інформації про те, що міліціонери забирають слабоалкогольні напої в порушників, посилаючись на заборону, то, як стверджує Поліщук, це неправда.

"Співробітники міліції не мають права відбирати пиво й не роблять цього!", - сказав начальник ЦГЗ, нагадавши, що в такому випадку напій є власністю людини, яка його п'є.

"Міліціонери роблять зауваження або складають протокол про адмінпорушення, а пиво в цей час залишається в того, хто його пив. Нехай приходить додому й допиває", - додав В.Поліщук.

Водночас він звернув увагу, що ніхто не забороняє пити пиво, відпочиваючи у відкритих літніх кафе, де продаються слабоалкогольні напої.

Коментуючи численні факти розпивання слабоалкогольних напоїв під час святкових заходів у столиці, Поліщук розповів, що в такому разі рішення про дозвіл продажу, приміром, пива в пластикових стаканах, ухвалюють місцеві органи влади, і стосовно відпочивальників міліція не діє репресивними методами.

За словами начальника ЦГЗ, міліціонери, як правило, лояльно ставляться до порушників - підходять і просто роблять зауваження, посилаючись на норми закону. "Поголовно не притягуємо до адміністративної відповідальності. Все дуже індивідуально. Є люди, які адекватно реагують на зауваження, а є й такі, хто, вже перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, п'є в громадському місці, ігноруючи те, що йому говорять", - розповів Поліщук.

Загалом, за його словами, за час дії зміненого законодавства за 178 статтею адміністративного кодексу (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п'яному вигляді) міліція склала 50 тисяч протоколів про адмінпорушення. Третина з цих протоколів стосується вживання слабоалкогольних напоїв. "Звісно, якби в усіх випадках міліціонери складали протокол, то таких протоколів було б набагато більше. Але наші зусилля спрямовані більше на профілактику, адже ми враховуємо і, так би мовити, слов'янські традиції, менталітет", - додав Поліщук.

11 лютого 2010 року набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв". Закон вносить відповідні зміни до окремих статей Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно з вимогами зазначеного закону забороняється вживати пиво (крім безалкогольного), алкогольні та слабоалкогольні напої у закладах охорони здоров'я; у навчальних та освітньо-виховних закладах; у громадському транспорті (в т. ч. у транспорті міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, в підземних переходах; у закладах культури; у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі); у ліфтах і таксофонах; на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках; у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.

Стаття 187 адмінкодексу передбачає попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, передбачають накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо людина двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за розпивання пива - штраф від шести до восьми неоподатковуваних мінімумів, а у виняткових випадках - адмінарешт терміном до п'ятнадцяти діб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1225 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ